20 perc alatt elkészül ez a piskótatekercs – ha váratlanul vendégek jönnek ettől nem kell jobb
A piskótatekercs sokunk kedvence, de ez még jobb és egyszerűbb, mert fele annyi idő alatt elkészül. Egy újabb tuti recept…
A piskótatekercs nekem valahogy soha nem sikerül tökéletesen, de ez a recept káprázatos! A krém pedig annyira ínycsiklandó, hogy más sütikhez is használni fogom. Mi nem tudunk betelni vele!
Hozzávalók:
- 4 tojás
- 150 g cukor
- 150 g tejpor
- 120 g liszt
- 12 g sütőpor
- 70 g kakaó
A krémhez:
- 150 g vaj
- 200 g sűrített tej
- 1 banán
Elkészítés:
A tojásokat verd fel a cukorral. Addig verd, amíg szinte kifehéredik. A száraz alapanyagoakt keverd össze és szitáld bele a tojásba, keverd össze. Egy nagyobb tepsit bélelj ki sütőpapírral, öntsd bele a tésztát és 180 fokos sütőben süsd 15 percig. A krém: a vajat keverd habosra a sűrített tejjel. A banánt pépesítsd és keverd hozzá. A megsült tésztát még melegen tedd rá egy konyharuhára és mikor egy kicsit hűlt, kend meg a krémmel, a konyharuha segítségével tekerd fel. porcukorral megszórva tálaljuk.
Forrás:
20 perces piskótatekercs, ha váratlanul betoppan a család, lepd meg őket ezzel a finomsággal!