Mandarin befőtt Sinkóné Berki Zsuzsanna konyhájából
Mutatjuk hogyan készül a madarin befőtt.
Sziasztok! Elkészült a mandarin befőtt sokan csodálkoznak, hogy télen minek elrakni amikor frissen a legjobb. Én arra gondoltam, hogy milyen jó lesz csak így elővenni például egy piskótába… Ha beválik, akkor készítek még, hogy tavasszal és nyáron is legyen belőlea héjából is tettem el hátha jó lesz például palacsinta tésztába vagy túros sütibenincs mit veszíteni
A mandarin kb. 3 kg volt a lé kb. 2 liter, és érzéssel a fűszerezve.
Amire szükséged lesz:
- 5 db szegfűszeg,
- 1 kisebb fahéj,
- 2 db csillagánizst,
- 30 dkg cukrot
- Fél citrom leve és héja
Elkészítés:
A mandarint alaposan megmossuk, meghámozzuk, majd cikkezzük. A lé elkészítése: vízhez adunk egész fahéjat, csillagánizst, szegfűszeget, cukrot, citromhéjat, levet.
Ezt összefőzzük majd a végén késhegynyi nátrium benzoátot teszünk bele és a kifőzött üvegekbe rakott mandarinra öntjük a leszűrt levet. Száraz dunsztba kell tenni kihűlésig.
Köszönjük a receptet:
Sinkóné Berki Zsuzsannának