Ízléstár

Ízléstár

Gasztro

Sajtos-kefires lepény – cseréld le a kenyeret erre, az egész család imádni fogja

Ezt a te családod is imádni fogja.

Ha nincs otthon péksütemény, de a család mégis megkívánta, akkor nem kell rögtön a boltba szaladni. Egy remek alternatíva a sajtos-kefires lepényke, ami aznap biztos helyettesíti a kenyeret, kiflit, zsemlét, de még a pitát is. Az elkészítése nagyon gyors, a tészta szinte 15 perc alatt elkészül, a sajttól és kefirtől pedig fantasztikus ízvilágot kap. Én kacsazsíron sütöttem aranybarnára, de akár „szárazon”, zsiradék nélkül is készíthetjük. Önmagában is finom, de akár szaftos húsokhoz is fogyaszthatjuk.

Hozzáadta: Viki78, 26.8.2017

Kategória: FőételekHús nélkülFőétkezésekEbéd

ALAPANYAGOK

200 gsajt
2 bögrebúzafinomliszt
1 bögrekefir
1/2 kv. kanálkristálycukor
csipet só
1 kv. kanálsütőpor

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS

  1. A liszt és kefir kiméréshez előkészítünk egy db, 250 ml-es bögrét.
  2. Kimérjük a 2 bögre lisztet, egy tálba szórjuk, hozzáadjuk az 1 bögre kefirt, sózzuk, hozzáadjuk a cukrot és a sütőport, majd az egészből sima állagú tésztát készítünk. A tésztát 5 percig pihentetjük. Amíg a tészta pihen, kis lyukú reszelőn a sajt ¾-ét lereszeljük (kb. 150 g), és beledolgozzuk a tésztába.
  3. A kész tésztát két egyenlő részre osztjuk.
  4. Mind a két tésztaadagot kinyújtjuk, a közepére tesszük a maradék lereszelt sajtot (kb. 25-25 g), majd a sajtot becsomagoljuk a tésztával.
  5. A sajtos tésztacsomagokat kinyújtjuk, kör alakúra formázzuk, majd mindkét felét száraz serpenyőn megpirítjuk. Ha nem szeretjük a „szárazon” sült lepényt, akkor egy kis vajon, olajon, esetleg kacsazsíron pirítjuk meg.