Ellenállhatatlan bögrés vakondtúrás desszert tepsiben, banánnal
Próbáld ki és ez lesz az egész család kedvence.
A bögrés süteményekért nemcsak én vagyok oda, hanem a család is. Főleg akkor, ha a bögrés módszerrel egy jó nagy tepsi banános vakondtúrás süti készül. A recepttel szinte bárki megbirkózik, kezdő szakácsoknak is szívesen ajánlom. A tészta ripsz-ropsz elkészül, és csak arra kell vigyázni, hogy amíg a tésztát kaparjuk ki a közepéből, ne lyukasszuk ki. Miután megtöltöttük a banánnal és a könnyű, pudingos krémmel, hűtőszekrénybe tesszük, és már csak azt kell kivárni, hogy égre tálalhassuk. Szerző: Petra
Hozzáadta: TopPetra, 8.4.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Reszelt sütemény, Legjobb desszertek, Gyümölcs szerint, Édes sütemények, Banán, Pudingos receptek
ALAPANYAGOK
Tészta:
Krém:
Szükségünk lesz még:
-
A tészta minden hozzávalóját tálba tesszük és tészta állagúvá dolgozzuk.
-
A sütéshez 38×25 cm-es tepsit használtam. A tésztát beleöntjük a sütőpapírral kibélelt tepsibe, majd 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Tűteszttel ellenőrizzük, hogy a tészta megsült-e. Miután megsült, kivesszük a sütőből és kihűtjük.
-
A megsült tésztának közepét kivesszük: a szélétől kb. 1 cm-es peremet hagyunk (én késsel jelöltem meg), majd elkezdjük kikanalazni a tésztát. Óvatosan dolgozzunk, ügyeljünk arra, .hogy a tésztát ne lyukasszuk ki. Én az aljától számítva kb. 0.5-1 cm vastagra hagytam a tésztát.
-
Az elkészült tésztába beletesszük a félbe vágott vagy felkarikázott banánt, megkenjük a finom krémmel, majd rámorzsoljuk a félretett tésztát. Egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
-
A krémhez a pudingporból, tejből és cukorból sűrű pudingot főzünk. A kihűlt pudingot alaposan elkeverjük, majd beledolgozzuk a habfixálóval habbá vert habtejszínt.
-
A simára kavart krémhez hozzáadjuk a reszelt csokoládét.
Forrás:
https://www.topreceptek.hu/recept/bogres-vakondturas-sutemeny-tepsiben-banannal-r1287?fbclid=IwAR2Sk1HFhAWzkzdrGbJsJqu8GfxYSbjeHC_F2eoVMfonkUvG6QGUMeiAWR0