Sok háziasszony nem így készíti, de valójában így a legfinomabb a szilveszteri töltött sonkatekercs! próbáld ki te is
Mi nagyon szeretjük és enélkül nálunk nincs is szilveszter.
Nálunk az újévi készülődés egyik elengedhetetlen kelléke a töltött sonkatekercs. Ha hidegtálat készítek, akkor ezek a tojásos-tormás falatkák mindig előkelő helyet kapnak a tálon, de önmagában is rendkívül finomak. Az elkészítése pofonegyszerű, és akár 4-5 alapanyag is elég hozzá. A majonéz és torma mennyiségét mindig szemre rakom, persze azért párszor megkóstolom, hogy mennyire találtam el azt az íz világot, mit szeretünk.
Hozzáadta: Babu27, 29.12.2016
Kategória: Előételek, falatkák, Szendvicskrémek, sós krémek, Ünnepek, Húsvét, Szilveszter és Újév, Sósak, Főétkezések, Reggeli, Szülinap, Tormakrém
Szükségünk lesz:
4 db tojás
200 g sonka
majonéz
só, bors
torma
-
A tojásokat keményre főzzük, majd kihűtjük. A héjától megtisztítjuk, majd egy villával alaposan összetörjük.
-
Hozzáadjuk a majonézt. A majonéz mennyisége ízlés dolga, én ehhez a mennyiséghez 2 púpos evőkanállal adok, ugyanis mi nagyon szeretjük. Sózzuk, borsozzuk, majd alaposan elkeverjük.
-
Ezután hozzáadjuk a tormát (frissen reszeltet vagy akár a boltban kaphatót, ki hogy szereti), a torma mennyisége is ízlés kérdése. A tölteléket készítés közben érdemes kóstolgatni, és aszerint ízesítünk, ami nekünk megfelel.