A legtöbb háziasszony nem ismeri, pedig ezzel a legfinomabb a húsleves…
Te tudod mi ez?
Nagyon-nagyon finom! Bátran készítsétek el, nem fogtok csalódni benne.
Hozzávalók:
– 6 db száraz zsemlét vízbe áztatok és kinyomkodom
– 1 nagyobb fej vöröshagymát apróra vágok, zsíron, vagy olajon dinsztelem, a tűzről levéve belekeverek
– 1 nagy csokor apróra vágott petrezselymet
– 6 egész tojást
– sót, borsot, ételízesítőt keverek a zsemléhez;
A zsemlét vízbe áztatom, majd kinyomkodom. A vöröshagymát apróra vágom, zsíron, vagy olajon dinsztelem, a tűzről levéve belekeverem az apróra vágott petrezselymet. Hagyom kihűlni, majd beleteszem a tojásokat és a fűszereket.
Összekeverem a masszát (nem kell pépesre) és vagy folpackba (aminek mindkét végét szorosan elkötöm), vagy (egyszerűbb módon) zacskókba adagolom (amit pedig feltekerek, mintha guriga lenne -így sem megy szét), és a levesbe teszem a főzési idő felénél. Néha fordítok rajta, hogy átfőjön.
Ezek a csomagok kb. 1-1,5 órát is el szoktak tölteni a levesben, attól függően, hogy mekkora a mennyiség. Amihez/amivel pedig együtt esszük: a leves utáni hús, krumpli, zöldségek + savanyúság.
Van, aki májasan szereti!