Ízléstár

Ízléstár

Gasztro

Nem tudod mi süss a vendégeidnek? Itt egy igazán finom tipp: Bögrés-mákos szelet

Nagyon jó tipp…

Ha van egyszerű sütemény, akkor a bögrés-mákos szelet bizony az! Nekem kb. tíz perc alatt a tepsiben is volt a tészta, utána nem maradt más, mint a sütést követően elkészíteni a csokiöntetet. Ez szintén nem vett többet igénybe 5-6 percnél. Szerintem még krém sem kell hozzá, önmagában is tökéletes, ínycsiklandó finomság! A legjobb, hogy ezzel a recepttel szerintem bárki megbirkózik. Ha pedig nincs kapacitás vagy kedv a csokiöntet elkészítésére, akkor azt legrosszabb esetben boltban is megvásárolhatjuk. Szerző: Janka

Hozzáadta: TopPetra, 25.7.2019

Kategória: Desszertek, süteményekÉdes sütemények

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

1 bögre = 250 ml

1 bögreolaj
2 bögre kristálycukor
2 csomag vaníliacukor
4 db tojássárga
2 bögre natúr joghurt
2 bögre rétesliszt
2 bögre darált mák
1 csomag sütőpor

Öntet:

150 g étcsokoládé
2 ev. kanálolaj

ELKÉSZÍTÉS MENETE

  1. A tészta hozzávalóit tálba tesszük és egész egyszerűen alaposan eldolgozzuk.
  2. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, beleöntjük a tésztát és 180 fokon 40 perc alatt készre sütjük.

  3. Miután megsült, kivesszük a sütőből és kihűtjük.
  4. A tetejét csokiöntettel locsoljuk meg (a csokoládét az olajjal gőzfürdő felett felolvasztjuk).
  5. A tojásfehérjét nem használjuk fel, de a hűtőben pár napig eláll és más süteményt készíthetünk belőle.