Ízléstár

Ízléstár

GasztroUncategorized

Mennyei krémes desszert, amitől te is elcsábulsz

A süti, amitől te is lecsábulsz.

A mennyei krémes finomság egy tökéletes példa arra, hogyan lehet egy kis trükkel megbolondítani a süteményeket. A piskótatésztára kávéporral és tejföllel gazdagított krém kerül, a két krém közé pedig kávéba és rumba mártott piskóta. A kávé, vanília és rum ízvilága tökéletesen passzol ehhez a finomsághoz. A tetejére már csak reszelt csokoládé vagy kakaó kerül, és már el is készült a mennyei krémes finomság. Szerző: IvanK

30 perc

Elkészítés

10 perc

Sütés/főzés

Alapanyagok

Tészta:

  • 5 db
  • tojás
  • 200 g
  • porcukor
  • 200 g
  • búzafinomliszt
  • 5 ev. kanál

olaj

Krém:

  • 3/4 l
  • tej
  • 3 csomag
  • vanília ízű pudingpor
  • 200 g
  • porcukor
  • 2 ev. kanál
  • kávépor (cappuccino)
  • 750 ml
  • tejföl

Szükségünk lesz még:

  • 150 g
  • lekvár
  • 1 csomag
  • piskóta (kör alakú)
  • 2 dl
  • erős kávé
  • 1/2 dl
  • rum
  • 100 g
  • csokoládé díszítéshez

Recept elkészítése

Nyomtatás

  1. A tojást a porcukorral habosra verjük. Hozzáadjuk az olajat és a lisztet. Elkeverjük, a kapott tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és 180 fokon 10 percig sütjük.
  2. Egy kevés tejben csomómentesre keverjük a pudingport, majd hozzáöntjük a forró maradék tejhez. Sűrű pudingot főzünk, amibe még forrón belekeverjük a porcukrot és a kávéport.
  3. Miután a puding kihűlt, beledolgozzuk a tejfölt.
  4. A kihűlt tésztát vékonyan megkenjük a lekvárral. Rátesszük a krém felét, egy réteg piskótával gazdagítjuk, amit előtte a rummal elkevert kávéba mártunk.
  5. A piskóta tetejére rákanalazzuk a maradék krémet.
  6. Reszelt csokoládéval vagy kakaóval díszítjük.
  7. Hűtőbe tesszük, miután kihűlt, felszeleteljük. Jó étvágyat!

Sdílet na Facebooku

0