Ízléstár

Ízléstár

Uncategorized

Pihekönnyű és igazán gyümölcsös cseresznyés piskóta

Cseresznye imádóknak kötelező desszert.

Alapanyagok

Szükségünk lesz: (1 csésze = 200 ml)

  • 5 db
  • tojás
  • 1,5 csésze
  • kristálycukor
  • 1 csésze
  • natúr joghurt vagy tejföl
  • 1 csésze
  • olaj
  • 2 csésze
  • rétesliszt
  • 1/2 csomag
  • sütőpor
  • 500 g
  • cseresznye
  • porcukor szóráshoz

Recept elkészítése

Nyomtatás

  1. A tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk és hozzáadjuk a kristálycukrot. Ha a hab már elég kemény, egyenként alaposan beledolgozzuk a tojások sárgáját.
  2. Ezután belekerül a joghurt, az olaj, végül a sütőporral elkevert liszt. A hozzávalókat addig dolgozzuk, amíg egységes tésztát nem kapunk.
  3. Az elkészült tésztát zsiradékkal kikent és rétesliszttel beszórt tepsibe öntjük, majd megszórjuk a cseresznyével.
  4. A cseresznyés piskótatésztát 200 fokos sütőben kb. 10 percig sütjük, majd a hőfokot 180 fokra csökkentjük és további 15-20 percig sütjük.
  5. A kész sütit kihűtjük, porcukorral megszórjuk. Jó étvágyat