Pihekönnyű és igazán gyümölcsös cseresznyés piskóta
Cseresznye imádóknak kötelező desszert.
Alapanyagok
Szükségünk lesz: (1 csésze = 200 ml)
- 5 db
- tojás
- 1,5 csésze
- kristálycukor
- 1 csésze
- natúr joghurt vagy tejföl
- 1 csésze
- olaj
- 2 csésze
- rétesliszt
- 1/2 csomag
- sütőpor
- 500 g
- cseresznye
- porcukor szóráshoz
Recept elkészítése
- A tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk és hozzáadjuk a kristálycukrot. Ha a hab már elég kemény, egyenként alaposan beledolgozzuk a tojások sárgáját.
- Ezután belekerül a joghurt, az olaj, végül a sütőporral elkevert liszt. A hozzávalókat addig dolgozzuk, amíg egységes tésztát nem kapunk.
- Az elkészült tésztát zsiradékkal kikent és rétesliszttel beszórt tepsibe öntjük, majd megszórjuk a cseresznyével.
- A cseresznyés piskótatésztát 200 fokos sütőben kb. 10 percig sütjük, majd a hőfokot 180 fokra csökkentjük és további 15-20 percig sütjük.
- A kész sütit kihűtjük, porcukorral megszórjuk. Jó étvágyat