Sváb kifli, pofonegyszerű recept, érdemes kipróbálni… húsvétra is tökéletes
Húsvéti vendégváró sütinek is tökéletes
A finom kiflit mindenki szereti, most elárulom, hogyan szoktam sütni, nem lehet elrontani.
HOZZÁVALÓK:
- 50 dkg finomliszt
- 3 dkg friss élesztő
- 1 csapott ek só
- 1 tk cukor
- 3-3,5 dl tej
- 1 db tojás
- 1 ek olvasztott zsír
- A lapok lekenéséhez:
- 2 ek puha zsír
- A tetejére:
- köménymag ( de lehet szezámmag vagy vegyesen több fajta mag is)
- A kiflik kenéséhez:
- 1 db felvert tojás
ELKÉSZÍTÉSE:
https://googleads.g.doubleclick.net/pagead/ads?client=ca-pub-0045271904936959&output=html&h=150&slotname=9246097226&adk=4152259920&adf=1883360955&pi=t.ma~as.9246097226&w=598&fwrn=4&lmt=1680019034&rafmt=11&format=598×150&url=https%3A%2F%2Fegyszerugyorsreceptek.com%2Fsvab-kifli-a-recept-nagyon-egyszeru-erdemes-kiprobalni%2F&wgl=1&uach=WyJXaW5kb3dzIiwiMTAuMC4wIiwieDg2IiwiIiwiMTExLjAuNTU2My4xMTEiLFtdLGZhbHNlLG51bGwsIjY0IixbWyJHb29nbGUgQ2hyb21lIiwiMTExLjAuNTU2My4xMTEiXSxbIk5vdChBOkJyYW5kIiwiOC4wLjAuMCJdLFsiQ2hyb21pdW0iLCIxMTEuMC41NTYzLjExMSJdXSxmYWxzZV0.&dt=1680019032701&bpp=11&bdt=8742&idt=1716&shv=r20230323&mjsv=m202303230101&ptt=9&saldr=aa&abxe=1&prev_fmts=0x0&nras=1&correlator=207010521069&frm=20&pv=1&ga_vid=1481289557.1680019029&ga_sid=1680019029&ga_hid=2140397245&ga_fc=1&rplot=4&u_tz=120&u_his=1&u_h=768&u_w=1366&u_ah=728&u_aw=1366&u_cd=24&u_sd=1&dmc=4&adx=531&ady=1322&biw=1349&bih=657&scr_x=0&scr_y=0&eid=44777876%2C44759876%2C44759927%2C44759842%2C31071756%2C31073099%2C31073107%2C31073262%2C44786919%2C44786632&oid=2&pvsid=772542059289638&tmod=962487880&uas=0&nvt=1&ref=https%3A%2F%2Fl.facebook.com%2F&fc=1920&brdim=0%2C0%2C0%2C0%2C1366%2C0%2C1366%2C728%2C1366%2C657&vis=1&rsz=%7C%7CEebr%7C&abl=CS&pfx=0&fu=128&bc=31&ifi=2&uci=a!2&btvi=1&fsb=1&xpc=S4dBE8sYLH&p=https%3A//egyszerugyorsreceptek.com&dtd=1767
Az élesztőt 1 dl tejben 1 evőkanál cukorral felfuttatjuk. A maradék tejet a liszttel és a többi hozzávalóval dagasztjuk. 45 percig kelesztjük, átgyúrjuk, majd 20 percig pihentetjük. 4 cipót készítünk belőle.
Újabb 20 percig állni hagyjuk, utána a cipókat kinyújtjuk, puha zsírral megkenjük. A cipókat 8 szeletre vágjuk, és kiflit formázunk belőle. Tetejét felvert egész tojással megkenjük, sóval és köménymaggal megszórjuk. 20 percet kelesztjük a tepsin.
180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt kisütjük. Nagyon finom, roppanós kiflik sültek a konyhámban. Ajánlom szeretettel az elkészítését.
Vass Lászlóné Edit receptje
Lászlóné Buzási: Nagyon szépre sültek,guszta nagyon!