Ízléstár

Ízléstár

Gasztro

Kavart tésztából csokis túrós finomság? Igen, mi nagyon szeretjük

Ezt neked is ki kell próbálnod.

Nem kell a piskótával szenvedni, vagy bonyolult süteményeket készíteni, a kavart tészta könnyű, de az íze hmmm… nagyon fincsi! A töltelékre se lesz panasz! :))

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 8 evőkanál liszt
  • 6 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 4 tojás
  • 6 evőkanál olaj
  • 0,5 dl tej
  • 0,5 dl tejföl
  • 1 tasak sütőpor

A töltelékhez:

  • 50 dkg tehéntúró
  • 12 dkg porcukor
  • 3 tasak vaníliás cukor
  • 1 evőkanál tejföl
  • mazsola (ízlés szerint)

A tetejére:

  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 tasak vaníliás cukor

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és robotgéppel összedolgozzuk egészen addig amíg krémessé válik. A tészta felét sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és 10-12 percen át sütjük 180 fokon. Eközben a túrót összedolgozzuk a porcukorral, vaníliás cukorral és a tejföllel.Ízlés szerint tehetünk bele mazsolát. Kivesszük a sütőből a tésztát és ráhalmozzuk a túrót, majd rákanalazzuk a tészta második felét, ezt követően 20 percen át sütjük 180 fokon. A tepsiben hagyjuk kihűlni, közben a porcukrot a vaníliás cukorral összekeverjük és megszórjuk vele és már szeletelhetjük is.