Pofonegyszerű és finom Tiroli rétes, nálunk a dupla sütés is kevés
Ez is egy igen jól eltalált recept.
Igazi leveles, rétes állagú lesz, mintha nyújtottuk volna.
HOZZÁVALÓK
- 2 bögre liszt,
- 2 egész tojás,
- 1 db tejföl,
- csipet só,
- 5 dkg margarin,
ELKÉSZÍTÉS
Ezeket az anyagokat összegyúrjuk, majd vékonyra kinyújtjuk. 1 bögre lisztet 20 dkg margarinnal kikeverünk és a tésztára kenjük. Ezután feltekerjük, mint a beiglit és 8 felé vágjuk. A darabokból vékony téglalapokat nyújtunk kb. (12-13 cm széles), majd a kívánt tölteléket a közepén egy csíkban beletesszük. A végén a széleit ráhajtjuk egy kicsit, majd az alsó és felső szélét is. (úgy, hogy fedjék egymást).
Zsírozott tepsibe csúsztatjuk és felvert tojással megkenjük. A tetejét villával kicsit megszurkáljuk és szezámmaggal megszórjuk (ez a tetejét összefogja és szépen lehet szeletelni). Szép pirosra sütjük. Kihűlés után ferdén felszeleteljük
Igazi leveles, rétes állagú lesz, mintha nyújtottuk volna.
A recept eredete: Bergmann Jánosné
—Én a múlt héten sütöttem meg, igaz dupla adagból, amiből 16 rúd isteni meggyes mákos mazsolás rétes lett. 6 db kisütött rúd a mélyhútőbe várja hogyha megkívánjuk pár perc kiolvasztás után csemegézhessünk belőle, mert ugyanolyan mintha frissen sütöttük volna.