Méteres kalács, a nagy klasszikus, ebből egyszerűen nem lehet eleget enni
Kicsit macerás süti, de érdemes vele dolgozni.
Ennél finomabb édességet el se tudok képzelni, élmény minden falat!
HOZZÁVALÓK
- 5 tojás
- 26 dkg cukor
- 1,5 dl langyos víz
- 1,5 dl olaj
- 26 dkg liszt
- 1 sütőpor
- 2 evőkanál kakaópor
- Krém:
- 1 vanília puding
- 3 dl tej
- 20 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- Csokimáz:
- 20 dkg tej tortabevonó
- 10 dkg vaj
- 4 evőkanál porcukor
- 4 evőkanál tej
ELKÉSZÍTÉS
A tojások fehérjét a cukorral felverem. Folyamatosan adom hozzá a többi összetevőt. Először az olajat, vizet, aztán a tojások sárgáját. Egészen fehéredésig verem.Végül beleszitálom a sütőporral elkevert lisztet. Ezt már kézi habverővel dolgozom bele.
Kétfelé mérem, az egyik felébe belekeverem a kakaóport. Őzgerinc formában sütöm.
A kihült tésztát felszeletelem, a két színt váltakozva betöltöm a krémmel. Bevonom a csokival és mehet a hűtőbe. Ferdén vágom fel, hogy a szeletek két színűek legyenek.
Krém: A pudingot a tejben megfőzöm. A vajat a cukorral habosra keverem és a langyos pudinghoz adom. Jó alapos keverés után fél órára hűtőbe teszem.
Csokimáz: Minden hozzávalót(vízfürdőn) összeolvasztok,jól elkeverem. Ez nem lesz roppanós csokimáz, inkább kissé krémszerű, de nem folyós..( Kihülés után jól szeletelhető.)
Tipp: A krémből is lehet kétfélét készíteni. Puncs vagy csoki pudingos alap lehet még a másik alternatíva. Akkor a krémet is váltakozva kell a szeletek közé rakni.
Nálunk csak vaníliával szeretik.
Éva Domonicsné Nagy receptje
—Már többsör megcsináltam,.nagy sláger a családban
—Nagyon sokszor készítem, mert nagyon szeretjük! Jó a recept, aki még nem sütött méterest, ezt merem ajánlani! Jó sütést mindenkinek.
Kardos Zsuzsi fotója