Ízléstár

Ízléstár

Gasztro

Méteres kalács, a nagy klasszikus, ebből egyszerűen nem lehet eleget enni

Kicsit macerás süti, de érdemes vele dolgozni.

Ennél finomabb édességet el se tudok képzelni, élmény minden falat!

HOZZÁVALÓK

  • 5 tojás
  • 26 dkg cukor
  • 1,5 dl langyos víz
  • 1,5 dl olaj
  • 26 dkg liszt
  • 1 sütőpor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • Krém:
  • 1 vanília puding
  • 3 dl tej
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • Csokimáz:
  • 20 dkg tej tortabevonó
  • 10 dkg vaj
  • 4 evőkanál porcukor
  • 4 evőkanál tej

ELKÉSZÍTÉS

A tojások fehérjét a cukorral felverem. Folyamatosan adom hozzá a többi összetevőt. Először az olajat, vizet, aztán a tojások sárgáját. Egészen fehéredésig verem.Végül beleszitálom a sütőporral elkevert lisztet. Ezt már kézi habverővel dolgozom bele.
Kétfelé mérem, az egyik felébe belekeverem a kakaóport. Őzgerinc formában sütöm.

A kihült tésztát felszeletelem, a két színt váltakozva betöltöm a krémmel. Bevonom a csokival és mehet a hűtőbe. Ferdén vágom fel, hogy a szeletek két színűek legyenek.

Krém: A pudingot a tejben megfőzöm. A vajat a cukorral habosra keverem és a langyos pudinghoz adom. Jó alapos keverés után fél órára hűtőbe teszem.

Csokimáz: Minden hozzávalót(vízfürdőn) összeolvasztok,jól elkeverem. Ez nem lesz roppanós csokimáz, inkább kissé krémszerű, de nem folyós..( Kihülés után jól szeletelhető.)

Tipp: A krémből is lehet kétfélét készíteni. Puncs vagy csoki pudingos alap lehet még a másik alternatíva. Akkor a krémet is váltakozva kell a szeletek közé rakni.
Nálunk csak vaníliával szeretik. 

Éva Domonicsné Nagy receptje

—Már többsör megcsináltam,.nagy sláger a családban

—Nagyon sokszor készítem, mert nagyon szeretjük! Jó a recept, aki még nem sütött méterest, ezt merem ajánlani! Jó sütést mindenkinek.

Kardos Zsuzsi fotója