Csörögefánk, nagyon gyorsan elkészíthető, megéri nagyobb adagot készíteni belőle!
Mi nagyon szeretjük.
A mai nap gyors, finom fánk készült a konyhámban. Két főre elegendő, de érdemes duplázni! Nagyon egyszerű, gyors recept!
HOZZÁVALÓK
- 25 dkg finomliszt
- 150 ml tejföl
- 2 dkg porcukor
- 5 dkg vaj
- 3 tojássárgája
- pici só
- 1 késhegynyi sütőpor
a tálaláshoz - vaníliás porcukor ízlés szerint
- házi baracklekvár ízlés szerint
ELKÉSZÍTÉS
A hozzávalókat jó alaposan összedolgozzuk. 10-15 percig hűtőben pihentetjük a tésztát, majd 3-4 mm vastagra nyújtjuk.
Formázzuk meg (rombusz alakúra felvagdossuk a tésztát, közepét bemetsszük és a tészta egyik csücskét áthúzzuk a lyukon)
Közepes lángon világosbarnára sütjük, papírtörlőre szedjük,vaníliás porcukorral, házi baracklekvárral tálaljuk!
Nagyon finom omlós, érdemes kapásból dupla adagot sütni, mert nagyon gyorsan fogy!
Egy másik ötlet kattints ide és nézd meg a videóban, hogy készíthetsz egyszerűen tökéletes csőrögét.
Kata Molnár receptje alapján készítettem el. Köszönöm, nagyon finom lett.
Vass Lászlóné Edit süteménye