Ízléstár

Ízléstár

Gasztro

Lecsó télre, ami több évig eláll, mindig így csinálom, ez a recept nekünk nagyon bevált!

Bevállt recept, amit próbálj ki te is.

Sok kérdés és recept jelent meg a„lecsó télre” aktuális befőzési témában. Most közreadom az évtizedek óta használt receptemet, ami nagyon bevált.

HOZZÁVALÓK

  • 1 kg paradicsomhoz
  • 1 kg paprika,
  • leheletnyi Na-benzoát.

ELKÉSZÍTÉS

Mindent alaposan megmosok. A feldarabolt paradicsomot fazékba teszem, amikor felforrt, botmixerrel pépesítem. (Nem passzírozom, mert így sokkal finomabb, és sűrűbb) Hozzáadom a feldarabolt paprikát, és amikor felforrt néhányszor megkeverem (2-3 perc), hozzáadom a tartósítót .(nem vagyok tartósítószer párti, de itt nem merek kockáztatni) és sterilizált üvegekbe merem.

Végül a fazék alján maradt paradicsomlével felöntöm. Celofánt, kifőzött fedelet teszek rá, fejre állítom 3-4 percre és szárazdunsztba teszem 1 napra. Ha télen-tavasszal lecsót szeretnénk fogyasztani, a hagymát megpárolom, só, paprika, (én ½ mokkáskanál cukrot is teszek a hagymára, így lágyabb lesz az íze) és mehet bele az üveg tartalma.15-20 percig fedő alatt lassan párolom és kész.

A fotó 2 hete készült, így néz ki most a 2016-ban eltett maradék lecsó. Ha sok a paprika-, paradicsomtermés, mindig sokat készítek, mert az íze évek múltán is kiváló. Évekig eláll: Semmi macera, semmi kockázat, ha mindennel tisztán bánunk.

Teréz Illiné Varga‎ receptje
—Tökéletes recept

—Anyukámtól tanultam kb 40 éve ! Én is így teszem el és még sohasem romlott meg

—Mindig így csinálom! Már évek óta!

—Augusztus végén, szeptember elején tesszük el

Mit süssünk? Süssünk házi sütit együtt »»»

Nyomtatás