Ízléstár

Ízléstár

Gasztro

Finom roppanós házi csalamádé, én minden évben így rakom el, nálunk ez lett a családi favorit!

Nálunk ez a favorit.

A savanyúság teszi még finomabbá a húsos ételeket. Mi már most gondolunk a télre, ezért jó pár üveggel van már belőle.

HOZZÁVALÓK:

  • 3 kg káposzta
  • 2 kg paprika
  • 0,5 kg hagyma
  • 1 kg sárgarépa
  • 2 kg uborka
  • 0,5 l ecet 10%
  • 60 dkg cukor
  • 15 dkg durva só
  • 1 csapott kanál szalicil
  • 1 evő kanál borkén

ELKÉSZÍTÉS:

A zöldségeket megmosom, megpucolom és felszeletelem egy nagyobb tálba amibe meg is tudom kavarni. Ráöntöm a fél liter ecetet.

Egy kisebb tálba a cukrot, a sót , a szalicilt és a borként összekavarom majd rászórom a zöldségekre és jól összeforgatom vele. Hűvös helyre teszem ( hűtő vagy pince)egy napig állni közben 2-szer vagy 3- szor megkavarom.

Másnap üvegekbe rakom úgy hogy a levével feltöltöm és lezárás után mehetnek a polcra.

Hajnalka Süveg receptje
Nistor Margareta-Maria:  a csalamádéba nem teszek sárgarépát és hagymát a család így kéri ellenben teszek zöld paradicsomot csak borként használok.Szalicilt más eltevéseknél használok.