Ízléstár

Ízléstár

Gasztro

Olivier saláta, az eredeti recept! A legjobb választás, az ünnepi asztalra, de mi a hétköznapokban is elkészítjük

Egy igen finom ünnepi fogás, amelyre a hétköznapokban se lehet nemet mondani.

Ma egy olyan fantasztikus saláta receptjét hoztuk el nektek, amelyet minden háziasszonynak ismernie kell, mert ezt a salátát bármilyen ünnepi alkalomkor felszolgálhatjuk.

Hozzávalók:

  • 3 db burgonya,
  • 1 db hagyma,
  • 1 doboz zöldborsó konzerv,
  • 1 db sárgarépa,
  • 300 g sonka,
  • 3 db tojás,
  • 3 db savanyú uborka,
  • majonéz ízlés szerint,
  • zöldpetrezselyem, vagy kapor ízlés szerint,
  • só,
  • bors ízlés szerint.

Elkészítés:

Főzzük meg a megtisztított zöldségeket és a tojást. A tojást hámozzuk meg. Vágjuk fel kockára a répát, a burgonyát, a sonkát, az uborkát és a tojást, majd tegyük egy tálba.

Tisztítsuk meg a hagymát, majd szeleteljük fel apró kockákra, tegyük a tálba a zöldborsóval együtt a többi hozzávalóhoz.

Sózzuk, borsozzuk a saláta hozzávalóit, majd megszórjuk apróra vágott zöldpetrezselyemmel és hozzákeverjük a majonézt. Jól összekeverjük és hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Jó étvágyat!