Csemege uborka télire, friss és ropogós, ahogy mi szeretjük!
Mintha frissen raktuk volna el télen is olyan.
A téli hónapokban is jól jön valami finom savanyúság a húsok mellé, ezért most uborkát tettünk el!
HOZZÁVALÓK
- egy tk só
- 3 tk cukor
- egy kávéscsésze 9% ecet
- víz
- kapor
- mustármag
- néhány szem fekete bors
- egy babérlevél
- egy szelet vöröshagyma
- egy gerezd fokhagyma
ELKÉSZÍTÉS
A recept 7dl-es üvegekhez szól. Minden üveg aljába teszel mustármagot, szemes fekete borsot, kaprot, egy babérlevelet, egy cíkk fokhagymát, egy szelet karikára vágott hagymát. Berakod a meg mosott uborkát és az oldalába helyenként felkarikázott sárgarépát.
Hozzá teszel egy kk. sót, három kk. cukrot, egy kisebb kávéscsésze (kb 1 dl) ecetet és tovább felöntöd vízzel. Lezárod az üvegeket és vizes dunsztba teszed. Fővéstől számítva 5-10 perc, amíg az uborka színt vált.
Kikapcsolod és hagyod benne kihűlni. Nem szoktam semmilyen tartósító szert tenni bele és nagyon jól eláll. Az uborka pedig finom, ropogós marad.
Ibolya Marti receptje
—Ezt én is kiprobálom. Végre nincs tartósítószer benne