Ízletes roppanós téli kovászos uborka… mintha mindig friss lenne
Nagyon finom.
Közepes és közepesnél kisebb uborkákat alaposan megtisztítunk, végeit levágjuk, és húsát éles késsel bevagdaljuk. Üvegekbe rakjuk.
Egy 5 literes üvegbe 1 kiskanál köménymagot, 1 csomag kaprot, 6-8 szem fekete borsot, 3 babérlevelet, 2 szem szegfűborsot, 2 gerezd fokhagymát, 1 evőkanál mustármagot, 3 evőkanálnyi sót, 10-15 dekagramm cukrot teszünk és az üvegek nyakáig langyos vízzel megtöltjük.
Fél szeletnyi kenyeret gézbe csomagolunk és az uborka tetejére fektetjük. Ezután az üvegeket színültig megtöltjük és lekötjük. 5-6 napig napon érleljük, majd a gézbe csomagolt kenyeret kivesszük.
Egy kiskanál tartósítót, és 1 mokkáskanál bórként szórunk a tetejére, majd lekötjük. Nem kell hűtőben tárolni, mert nem romlik meg, télire is eltartható. A leve ugyan zavaros, de ez nem befolyásolja a kitűnő ízét, amelyet eddig csak nyáron élvezhettünk.
Kedves egészsegetekre
Hasonlóak:
- Kedvenc savanyúság
- Szőlős kovászos uborka
- Kovászos uborka
- Szódavízben eltett kompót
- Szilvabor
- Sváb kovászos uborka recept az esztergomi Ferences atyától
- Ketchup
- Citromos zöldbab
- Uborka hagymával télire, ha már unod a csemegeuborkát, ezt a finomságot érdemes megkóstolnod!
- Szőlőbefőtt
Forrás: