Ízléstár

Ízléstár

Gasztro

Duplán csokis sütit sütöttünk, elképesztően finom lett és alig volt vele munka

Csoki imádóknak kötelező.

A csokoládé minden idők egyik legkedveltebb édessége, nem csoda, hogy az egyszerű csokis kevert süti annyira népszerű.

A csokis kevert egyszerű elkészíthető és nem is kellenek hozzá drága alapanyagok. Ezenkívül a duplán csokis változat a nagyon csokis íz kedvelőinek hamar a kedvence lehet.

Elkészítés:

A videóban láthatod, hogyan készül, a feliratokat is kapcsold be

Ez a sütirecept egy régi kedvenc, a család nagyon szereti. Finom és nem túl édes, bár elsőre kicsit soknak tűnhet a cukor. Általában étcsokoládét használunk hozzá, de tegyél bele bármilyen, amit szeretnél.

Hozzávalók:

  • 450 g liszt,
  • 1 teáskanál sütőpor,
  • 250 g cukor,
  • 30 g kakaópor,
  • vanília VAGY rumkaroma,
  • 1 tojás,
  • 50 ml olaj,
  • 350 ml tej,
  • 150 g csokoládé.

Miután kivettük a sütőből, hagytuk egy kicsit kihűlni, de már langyosan nekiláttunk a kóstolásnak. Az eredmény lenyűgöző volt: az íze nagyon finom, nem túl édes, de nagyon csokis. A sütemény kellemes állaga is lenyűgöző, minden falatban érezni lehet a csokoládé ízét.

Ebből a sütiből általában senkinek sem elég egy szeletke. Nálunk mindenki rajong érte, ezért sokszor sütjük.