Pikáns székely csalamádé a csípős ízek rajongóinak, pofonegyszerűen!
Érdemes kipróbálni és elkészíteni.
Íme egy remek recept az enyhén csípős házi székely csalamádé készítéséhez! A férfiak többségénél ez aztán a nyerő savanyúság!
Hozzávalók
- 50 dkg savanyú káposzta
- 10 dkg tisztított sárgarépa
- 15 dkg csemegeuborka
- 10 dkg marinált paprika
- 3 szem cseresznyepaprika
- 15 dkg tisztított vöröshagyma
- 1 cs. kapor
- 1 ek. kristálycukor
- 2 ek. olaj
- 3 ek. ételecet,
- só.
Előkészítés
A káposztát hideg vízzel leöblítjük, kicsavarjuk. A megtisztított sárgarépát, a csemegeuborkát vékony karikákra szeleteljük vagy gyaluljuk. Hasonlóképpen szeljük a tisztított, hosszában kettévágott vöröshagymát is. Ez utóbbit megsózzuk, 10-15 percig állni hagyjuk. A marinált paprikából hosszúkás szeletkéket vágunk, míg a kaprot finomra aprítjuk. A cseresznyepaprikákat egészben hagyjuk.
Elkészítés
Fél liter hideg vízben kevés cukrot oldunk, ecettel, olajjal, vágott kaporral vegyítjük. Megfelelő nagyságú tálban összekeverjük az előkészített nyersanyagokat és ráöntjük a salátaöntetet. Hűtöben hosszú ideig tárolható, ezért nagyobb mennyiséget is készíthetünk