Az utánozhatatlan kakaós Marlenka titkos receptje!
Jobb mint a bolti.
Cukrászdában szerintem még hasonlót sem kapni 🙂 A boltit pedig én sem szeretem, sokszor száraz és tényleg műanyag íze van.
Hozzávalók:
- 55 dkg liszt
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 2 evőkanál méz
- 10 dkg vaj
- 2 tojás
- 22 dkg cukor
- 2 teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál ecet
A krémhez:
- 68 dkg cukrozott sűrített tej
- 25 dkg vaj
Elkészítése:
- A sűrített tejet egy dobozba, vagy üvegbe öntjük, amit le tudunk fedni. Nagyobb edénybe vizet teszünk, beleállítjuk a sűrített tejes dobozt és 3 órán át lassú tűzön főzzük. A sűrített tej kissé megbarnul, ekkor készül el.
- Közben megcsináljuk a tésztát. A cukrot, a vajat, a mézet és a szódabikarbónát összekeverjük, lassú tűzön felmelegítjük. Mikor szirupossá válik, langyosra hűtjük. A lisztet a kakaóporral összekeverjük, a langyos masszához keverjük a tojással és az ecettel együtt. A tésztát meggyúrjuk, öt gombócot formálunk belőle.
- Vajjal megkent tepsi hátán kinyújtjuk a lapokat, közép meleg sütőben megsütjük őket.
- A sűrített tejből készült karamellkrémet kikeverjük a vajjal.
- A lapok széleit levágjuk, megkenjük a lapokat a krémmel. A tészta tetejét is bevonjuk a krémmel. A lapokból levagdosott részeket pici darabokra csipkedjük és a tészta tetejére szórjuk.
- Legalább egy napra hűtőbe tesszük, majd szeleteljük.