Eredeti mézes krémes, nem kell gríz, se lekvár, egy idős néni régi receptje
Ez az igazi recept.
Ez az alap recept, ez ami a képen van, mindennek a duplája, mert ez nagy gáztepsi Pár órát állnia kell szeletelés előtt, de a legjobb, ha egész éjjel hűtőben áll.
Hozzávalók:
- 5 evőkanál víz,
- 5 evőkanál tej,
- 5 evőkanál méz,
- 5 dkg zsír,
- 50 dkg liszt,
- 15 dkg cukor,
- 1 kávéskanál szódabikarbóna,
- 1 tojás!
A krém:
- fél liter tej,
- 1 vanília cukor,
- 4 kanál liszt,
- 1- 2 kanál cukor,
- 25 dkg margarin,
- 2 – 3 kanál cukor tetszés szerint.
Elkészítés:
A fotón látható mennyiség dupla adagból készült, a tészta és a krém is, a megadott mennyiség egy kisebb tepsihez való.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, közepes hőfokon négy lapot sütünk belőle.
Liszttel szórom be a tepsi hátulját, ha kisült rögtön le kell csúsztatni, ha nem sikerül nagykéssel besegítek. Sokan panaszkodnak, hogy a lapok törnek, azért törik, mert ahogy hűl megkeményedik és a krémtől puhul vissza!
A krém hozzávalóit a margarin és a 2 – 3 kanál cukor kivételével összefőzzük lassú tűzön, majd kihűtjük. A margarint a cukorral habosra keverjük és a hideg krémhez adjuk. Érdemes megkóstolni, aki édesebben szereti, még adhat hozzá cukrot.
A lapokat megkenjük a krémmel, a tetejét bevonjuk a kakaómázzal.
Kakaómáz: nincs pontos recept, 5 kanál kakaó, 3 – 4 evőkanál cukor, 2-3 dkg vaj, pici víz, összemelegítjük és a bevonjuk a tetejét.
Kakas Mónika konyhájából