Gesztenyés – babapiskótás szelet… Sütés nélküli!
Sütés nélkül készül de észre sem veszed.
Alap: 2 csomag gesztenyemassza, 25 dkg darált keksz, rum vagy rumaroma (ízlés szerint), 15 dkg porcukor – ezeket kevéske tejjel jól összegyúrjuk! (nekem 1 dl tej sem kellett hozzá, ezért ajánlatos fokozatosan hozzáadni, nehogy túl lágy legyen)
Krém: 9 dl tej, 3 csomag vaníliás puding, 20 dkg porcukor – felfőzzük, majd 1 margarint (25 dkg) hozzákeverünk, ha már kihűlt
Összeállítás:
• gesztenyés masszát (alap ) egyenletesen a tepsi aljára nyomogatjuk.
• krém egyik felét rákenjük
• rumos tejbe forgatott babapiskóta a következő rész (vigyázzunk, nehogy túlságosan megszívja magát)
• krém másik felét is rákenjük
• végül a tetejére 2,5-3 dl kemény habbá felvert “Hulala”-t teszünk, és egyenletesen rákenjük, ízlés szerint csokoládét reszelünk rá.
A hozzávalók egy 30 * 20 cm-es tepsihez valók.
Könnyen és gyorsan elkészíthető sütés nélküli finomság!
Megjegyzés: Tényleg nagyon kell vigyázni, hogy ne ázzon el a babapiskóta, mert egy kicsit én is így jártam, pedig csak egy pillanatra mártottam mindkét oldalát a tejbe. Én a Lidl-ben kapható babapiskótával készítettem, ami könnyen beszívja a tejet, nem úgy mint pl. a Reál-os, az biztosan nem ázott volna el
A receptet Babci26 -tól kaptam az Nlc-én. (andi1976.gportal.hu)