Szilvalekváros hókifli, ebből csak nagymennyiséget érdemes sütni, mert elképesztően finom!
Ebből nem lehet eleget sütni.
Nálunk ez az a süti, amiből nem lehet annyit készíteni, hogy beteljen vele a család.
HOZZÁVALÓK
- tészta:
- kb 50-60 db-hoz
- 20 dkg sima liszt
- 20 dkg rétes liszt
- 20 dkg zsír (esetleg 25 dkg puha vaj)
- 1,5-2 dl tejföl
- 2 ek porcukor
- csipet só
- töltelék:
- kb 20 dkg házi sűrű szilvalekvár
- hempergetéshez:
- porcukor
ELKÉSZÍTÉSE:
A sütőt előmelegítjük 180°C-ra. A liszteket összeöntjük, átszitáljuk, belekeverjük a sót és a porcukrot, a zsírral és a tejföllel gyorsan tésztát gyúrunk belőle.
Nem szabad túl gyúrni, csak amíg a tészta összeáll! Gombóccá formázzuk, letakarva 15-30 percet pihentetjük. A tésztát kettévágjuk, így könnyebb vele dolgozni.
Enyhén lisztezett felületen vékonyra kinyújtjuk, 6-7 cm-es szaggatóval kiszaggatjuk. (lehet nagyobbra is szaggatni, de én jobban szeretem a kisebb, harapásnyi darabokat) A leeső darabokat újra gyúrjuk és szaggatjuk, míg a tészta el nem fogy.
Konrád Mariann receptje
—Finom lett. A sütőben a közepénél feljebb lévő sínen sütve lett egyformán sült a teteje és az alja. 15 perc elég volt.
—Ezek a „békebeli” sütemények azok, amik mindig a család kedvencei voltak…, és lesznek is…!!!