Ízléstár

Ízléstár

Gasztro

Ma Balaton szeletet sütöttem, elképesztő mekkora sikere lett!

Nagyon nagy sikere lett neki.

A legújabb kedvencünk lett, ezt a sütit egyszerűen képtelenség megunni!

HOZZÁVALÓK

  • 50 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 6 dkg vaj vagy margarin
  • 2 evőkanál méz
  • 1 evőkanál kakaópor .
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 2 egész tojás
  • 4 evőkanál tejföl
  • Krém:
  • 1 liter tej
  • 13 evőkanál búzadara
  • 25 dkg vaj vagy margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 1 cs, vaníliás cukor
  • baracklekvár

ELKÉSZÍTÉS

Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit és fél órára a hűtőbe tesszük pihenni. A tejben felfőzzük a búzadarát és kihűtjük.  A vajat, margarint habosra keverjük a porcukorral és vaníliával.

Ha a dara kihűlt összekeverjük a vajas krémmel. A tésztához összegyúrjuk a hozzávalókat és fél órára a hűtőbe tesszük pihenni.

A tésztából négy lapot sülünk, kb. 30 x 35 méretűeket. Ha a lapok kihűltek a következőképpen megtöltjük. Alsó lapra a krém felét rákenjük,  majd a második lap, erre a baracklekvár, harmadik lap, erre a krém másik fele majd a negyedik lap. Egy éjszakára hűtőbe tesszük. másnap szeleteljük. Főzés( idö: 15 perc Sütési hőfok: 180 °C

Csak annyit még dupla mennyiség nagy tepsi kb 44 szelet jött ki belőle
Krém is dupla és egyenként csináltam nem egybe az egészet:-) Elkészítési Idő: 60 – 75 perc. Én így ismerem, de ennek más neve is van…

Adrienn Szabó receptje

— Igen a Balaton szelet ilyen volt

Mit süssünk? Süssünk házi sütit együtt »»»