Ízléstár

Ízléstár

Gasztro

Diós rácsos, nem találok rá szavakat, olyan finom lett ez az édes csoda!

Nem tudom szavakkal kifejezni, hogy milyen finom lett.

Elképesztően fincsi és tényleg nem is olyan nehéz az elkészítése, érdemes kipróbálni, megunhatatlanul finom

HOZZÁVALÓK

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 2 tojássárgája
  • 1 dl tejföl
  • 1 cs sütőpor
  • 10 dkg cukor
  • töltelék
  • baracklekvár
  • 20 dkg dió
  • 15 dkg porcukor
  • 2 tojásfehérje habnak

ELKÉSZÍTÉS

A hozzávalókat összegyúrjuk,  majd 2/3 rész tésztát tepsi nagyságúra nyújtjuk ! Lekenjük lekvárral . A diót összekeverjük a porcukorral és a tojások felvert habjával majd rásimítjuk a lekvárral kent tésztára .

A megmaradt 1/3 tésztából kis rudakat sodrunk és berácsozzuk vele a dió tölteléket. Lekenjük tojással és előmelegített sütőben 180 fokon sütjük .

Trencsényiné Marika receptje
—-Nagyon szeretjük, sokszor sütöttem ilyet!