Pihe-puha Piskóta tekercs – csak én imádom ennyire?
Mi nagyon szeretjük bármikor megennénk.
Nálam ez a piskótatekercs nagyon nyerő, remélem nálatok is 🙂 Ha kedvet kaptatok ehhez a finomsághoz, ideje elkészíteni!
Hozzávalók
- 20 dkg finomliszt
- 20 dkg cukor
- 4 db tojás
- 1 teáskanál sütőpor
- 10 evőkanál víz
- 8 ek sárgabaracklekvár
Elkészítés
A tojásokat kettéválasztjuk.
A sárgáját, a cukrot, a sütőporral elkevert lisztet és a vizet egy műanyagtálba tesszük és egy fakanállal csomómentesre keverjük. Jó sűrű masszát kell kapnunk.
A tojás fehérjét és egy csipet sót jó kemény habbá verünk, majd óvatosan egy fakanál segítségével alaposan összedolgozzuk az előzőleg már kikavart sűrű masszánkkal.
Egy 30×40 cm-es tepsit zsírpapírral bélelünk, majd beleöntjük a masszát és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 percig sütjük.
Megvárjuk, míg hűl egy kicsit, jó sűrű lekvárral megkenjük, jó szorosan feltekerjük, majd porcukorral megszórjuk.
Lantos Dóri receptje!