Kenyérlángost sütöttünk, igazi retro recept
A leírt mennyiség két tepsihez való, ha túl soknak tűnik, egyszerűen csak felezd le a hozzávalókat. A finom puha kenyérlángosra szinte akármilyen feltét kerülhet, most több ötletet is mutatunk. Egyszerű és nagyon hamar elkészíthető, tökéletes akár ebédre is.
Tészta:
- 1 kg liszt,
- 1 kis pohár joghurt vagy kefir,
- 0.5 l tej,
- 1 kocka élesztő pici tejben futtatva,
- 2 tk só.
Elkészítés:
A videóban egy egyszerű kenyérlángos recept kerül bemutatásra, a feliratokat is kapcsold be
A tészta hozzávalóit tálba öntjük, alaposan összegyúrjuk, a duplájára kelesztjük. Két tepsire való alapot kapunk. A tészta fagyasztható is, ha sok egyszerre.
Feltét:
Én mindenből bőven teszek. Ízlés szerint tejföl, kapor, csíkozott sült füstöltszalonna, pici só, egy nagy fej lilahagyma kockázva, sajt a tetejére. Pirosra sütöm. Jó étvágyat!
Seress Erzsébet konyhájából
A tészta hozzávalóit tálba öntjük, alaposan összegyúrjuk, a duplájára kelesztjük. Két tepsire való alapot kapunk. A tészta fagyasztható is, ha sok egyszerre.
Feltét:
Én mindenből bőven teszek. Ízlés szerint tejföl, kapor, csíkozott sült füstöltszalonna, pici só, egy nagy fej lilahagyma kockázva, sajt a tetejére. Pirosra sütöm. Jó étvágyat!
Seress Erzsébet konyhájából