A finom puha palacsinta titka, ami nem tapad le, nem ég oda, fantasztikusan sikerül!
Mi már régóta csak ezt használjuk.
Ma egy olyan palacsinta receptjét hoztuk el nektek, amelyik tej és tojás nélkül készül, ezért a vegetáriánusok is fogyaszthatják. A hozzávalók kiméréséhez 250 ml-s bögrét használunk.
Hozzávalók:
- 3 bögre liszt,
- 3 bögre forralt víz,
- 3 kanál cukor,
- pici só,
- 1/4 kiskanál sütőpor,
- 50 ml olaj.
Elkészítés:
Főzzük fel a vizet, majd hagyjuk kihűlni. Egy mélyebb tálban keverjük össze a lisztet, a sót, a sütőport és a cukrot, majd lassanként öntsük hozzá a kihűlt vizet. Használjunk mixert, hogy krémesebb legyen. Amikor jól összekevertük a hozzávalókat, öntsük hozzá az 50 ml olajat. Keverjük össze majd hagyjuk 20 – 25 percet pihenni a tésztát, utána pedig süssük ki egyenként őket, a szokásos módon. Bármilyen töltelékkel tölthetjük.
Jó étvágyat!