Ízléstár

Ízléstár

Gasztro

Négerkocka ahogy anyukám készítette

Egyik nagy kedvenc sütink.

Nálunk ez a finomság hatalmas kedvenc volt régen is, most megmutatom, hogyan készítjük.

HOZZÁVALÓK

  • a tésztához:
  • 6 db tojás sárgája,
  • 10 dkg sertészsír,
  • 20 dkg kristálycukor,
  • 1 csomag sütőpor,
  • 25 dkg liszt,
  • négy csapott evőkanál kakaópor,
  • 2 dl tej.
  • A habhoz:
  • 6 db tojásfehérje,
  • 20 dkg porcukor,
  • fél dl citromlé.
  • Tetejére:
  • egy tábla tortabevonó,
  • 5 dkg margarin,
  • 1 evőkanál olaj.

ELKÉSZITÉS:

A tojássárgákat zsírral és cukorral kikeverjük majd a többi hozzávalót is hozzáadjuk. Papirozott 20x30cm-es tepsiben 180 fokon kb 25 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük és ha már nem ragad elkészült.

A tojások fehérjét vizgőz fölött félig felverjük majd a cukrot folyamatosan adagolva kemény habbá verjük. A kész habot a tésztára tesszük. Ha kihűlt csokimázzal bevonjuk és meleg vizbe mártott késsel kockára vágjuk. Régen minden ünnepre elkészítettük

Ágnes Krokta receptje

Mit süssünk? Süssünk házi sütit együtt »»»

Nyomtatás