Ízléstár

Ízléstár

GasztroUncategorized

Az igazi bableves, ahogy a nagymama főzi! Évek óta így készítem én is!

Mi szoktunk még pluszban füstölt húst is tenni bele, próbáljátok ki ti is.

A nagymama bablevese utánozhatatlan ízű! Ha szeretnél egy különlegesen ízletes levest főzni a család számára, próbáld ki ezt a receptet! Nagyon könnyen elkészíthető és egyszerűen bámulatos!

Hívj meg minket egy kávéra

Hozzávalók:

  • 400 g fehér bab
  • 3 liter víz
  • 1 hagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • 3 burgonya
  • negyed bögre rizs (2,5 dl-s bögre)
  • 1 sárgarépa
  • olaj
  • bors
  • zöldpetrezselyem

Elkészítés:

A babot áztasd be hideg vízbe és hagyd állni reggelig. Majd mosd meg, tedd egy edénybe és kevés vízben főzd nagyjából 1 órát, amíg teljesen megpuhul (konzervbabot nem kell áztatni, mert az már előfőzött). A zöldségeket tisztítsd meg és szeleteld fel, a rizst mosd meg. A leveshez szükséges vizet tedd egy edénybe, tedd bele a burgonyát, a répa és a hagyma felét, a rizst, majd a megfőtt babot és fűszerezd. A répa és a hagyma másik felét tedd egy serpenyőbe és kevés olajon pirítsd meg, szórd meg a liszttel, folyamatosan kavargatva pirítsd 1 percig. A megpirított zöldségeket keverd a leveshez, ha szükséges még fűszered, fedő alatt főzd 7 percig. Szórd meg a felaprított petrezselyemzölddel és kínálhatod is. Ha hús nélkül nem tudod elképzelni a bablevest, piríts egy kis szalonnát és tálaláskor tégy minden tányérba belőle.

Forrás:

https://bidista.com/bableves-ahogy-a-nagyi-kesziti-evek-ota-igy-fozom-en-is