Sütés nélküli vaníliakrémes torta a legmennyeibb, amit valaha készítettem
Nem bajlódunk többet torta sütéssel… sokkal jobb ez.
Készítsd el ezt a mennyei vaníliakrémes tortát, amely minden alkalomra tökéletes választás. A ropogós kekszes alap, a selymes vaníliakrém és a könnyű tejszínhab rétegek varázslatos kombinációját kínálja. Kövesd az alábbi lépéseket a tökéletes desszert elkészítéséhez.
Az alaphoz:
- 1 evőkanál porcukor
- 250 g vajas keksz
- 60 g vaj
- 250 ml tej
A vaníliakrémhez:
- 2 csomag vanília ízű pudingpor
- 550 ml tej
- 3 evőkanál porcukor
- 220 ml tejszín
Továbbá:
- 220 ml tejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 evőkanál porcukor
Elkészítés:
- Kezdd a vaníliapuding elkészítésével: 550 ml tejben oldd fel a cukrot, és főzz belőle pudingot, majd hagyd kihűlni. Egy másik tálban verd kemény habbá a tejszínt, és keverd a kihűlt pudinghoz.
- Az alap elkészítéséhez morzsold össze a vajas kekszet, keverd hozzá a porcukrot és az olvasztott vajat. Folyamatos keverés mellett add hozzá a tejet.
- Egy 28 cm átmérőjű tortaforma alját béleld ki sütőpapírral, és egyenletesen oszlasd el rajta a kekszmorzsás keveréket.
- Kend rá a vaníliakrémet.
- Az utolsó rétegként verd kemény habbá a tejszínt a vaníliás cukorral.
- Miután minden réteg szépen eloszlik a kekszes alapon, szórd meg a torta tetejét kakaóporral vagy csokoládéreszelékkel. Helyezd a tortát legalább 3-4 órára a hűtőbe, de a legjobb eredmény érdekében hagyd éjszakára.
- Szeleteld fel és tálald.
Tipp: Készíthetsz csokoládés piskótát is az alapra, ahogyan a fotón is látható.
Ha tetszik a recept, ne felejts el hozzászólni! Jó étvágyat!
Forrás: