Ízléstár

Ízléstár

Gasztro

Liszt nélküli…. egészséges zabpalacsinta recept! Nincs cukor. Nincs liszt

Ha szeretnél liszt nélküli palacsintát akkor ezt neked találták ki.

Zabpehely palacsintaHozzávalók


Zabpehelyliszt vagy zabliszt: 2 csésze (220 g)
Édesítőszer (méz, juharszirup, cukor stb.): 3 evőkanál (50 g)
Só: 1/2 teáskanál (3 g)
Tojás: 4 nagy
Meleg tej: 1 csésze (250 ml)
Vaj, olvasztott: 3 1/2 evőkanál (50 g)
Vanília kivonat: 1 evőkanál
Víz: 1 csésze (250 ml)
Olaj sütéshez: Egy csepp semleges olaj (repce, napraforgó vagy zöldség)
Útvonalak


A zabpehely keverék elkészítése:
Egy nagy keverőtálban keverj össze 2 csésze zabpelyhet, 3 evőkanál édesítőt és 1/2 teáskanál sót.
Adja hozzá a nedves hozzávalókat:
Egy külön tálban enyhén felverjük a 4 tojást. Fokozatosan adjuk hozzá a meleg tejet a zabpehely keverékhez, folyamatos keverés mellett. Ezután hozzáadjuk a felvert tojást, az olvasztott vajat és a vaníliakivonatot. Jól keverjük össze, amíg teljesen össze nem áll.
Állítsa be a konzisztenciát:
Lassan adjunk hozzá 1 csésze vizet a tésztához, keverjük, hogy sima és önthető állagot kapjunk.
Melegítsük fel a serpenyőt és süssük meg a palacsintát:
Melegíts fel egy tapadásmentes serpenyőt közepes lángon, és adj hozzá egy csepp olajat. Ha felforrósodott, öntsünk egy merőkanálnyi tésztát a serpenyőbe, és enyhén kenjük szét. 2-3 percig főzzük, amíg buborékok képződnek, és a szélei összeállnak.
Fordítsd meg és süsd meg a másik oldalát is:
Fordítsa meg a palacsintát, és süsse további 2-3 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz. Ismételje meg a maradék tésztával, szükség szerint adjon hozzá még olajat.
Tálald és élvezd:
Tálalja melegen kedvenc feltéteivel, például friss gyümölcsökkel, joghurttal, juharsziruppal, mézzel vagy dióvajjal.


Kiszolgálási javaslatok
Meglocsoljuk juharsziruppal vagy mézzel.
A tetejét friss bogyós gyümölcsökkel, banánszeletekkel vagy egy csésze görög joghurttal díszítjük.
Az ízletes csavar érdekében rántottával és párolt zöldségekkel tálaljuk.
Főzési tippek
Használjon meleg tejet, hogy a tészta könnyebben keveredjen, és puhább palacsintát kapjon.
Hagyja a tésztát 5-10 percig pihenni főzés előtt, hogy az extra puhává váljon.
Biztosítson tapadásmentes serpenyőt vagy jól fűszerezett serpenyőt, hogy megakadályozza a ragadást.
Táplálkozási előnyök
Zab: Rostban gazdag, elősegíti a jó emésztést és a teltségérzetet.
Tojás: Kiváló minőségű fehérjét és alapvető tápanyagokat biztosít.
Tej és vaj: ízt és zsírokat ad; válasszon alacsony zsírtartalmú vagy tejmentes opciókat a zsírtartalom beállításához.


Táplálkozási információk
Diéta: Vegetáriánusbarát
Gluténmentes: Ha tanúsított gluténmentes zabot használ
Tejmentes opció: Használjon növényi tejet és vegán vajhelyettesítőket.
Tárolási tippek
Hűtőszekrény: Tárolja a maradék palacsintákat légmentesen záródó tartályban legfeljebb 3 napig; kenyérpirítóban vagy serpenyőben felmelegítjük.
Fagyasztó: Fagyassza le egyetlen rétegben egy tepsiben, majd tegye át fagyasztózsákba legfeljebb 3 hónapig. Melegítse újra közvetlenül a fagyasztottból.
Okok, amiért szeretni kell ezt a receptet
Egészséges és laktató: A zab és a tojás táplálékot és jóllakottságot biztosít.
Gyors és egyszerű: A minimális összetevők és a gyors elkészítés ideálissá teszi a mozgalmas reggelekre.
Sokoldalú: Testre szabhatja édes vagy sós feltétekkel.
Családbarát: Gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt finom.
Következtetés
Ez a zabpehely palacsinta kiváló módja annak, hogy egy egészséges reggelivel kezdje a napot. Tele rosttal, fehérjével és természetes édességgel, mindkettő kielégítő és tápláló. A zab, a tojás és egy csipetnyi vanília elragadó kombinációja tökéletesen párosul különféle feltétekkel. Élvezze ezeket a palacsintákat frissen a serpenyőből, vagy készítsen egy adagot előre, hogy kényelmes reggelit kínálhasson egész héten.

Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK)
Használhatok instant zabpelyhet ehhez a recepthez?
Igen, de a textúra kissé eltérő lesz; a hengerelt vagy gyors zab ideális a legjobb állag eléréséhez.
Elkészíthetem a tésztát idő előtt?
A legjobb, ha frissen készítjük, de akár 1 napig is hűtőbe tesszük; használat előtt jól keverjük össze.
Melyik édesítőszer a legjobb ehhez a recepthez?
Ízlés szerint bármilyen édesítőszert, például mézet, juharszirupot vagy cukrot használhat.
Vegánsá tehetem ezeket a palacsintákat?
Igen, cserélje ki a tojást lentojással (1 evőkanál őrölt lenmagot 3 evőkanál vízzel keverve minden tojáshoz), és használjon növényi tejet.
Hogyan tudnám puhábbá tenni ezeket a palacsintákat?
Főzés előtt hagyja pihenni a tésztát 5-10 percig, hogy a zab magába szívja a folyadékot.
Hozzáadhatok gyümölcsöt vagy diót a tésztához?
Teljesen! Hajtsa bele apróra vágott dióféléket, friss bogyókat vagy banánszeleteket a további íz és állag érdekében.
Mi a célja a meleg tej hozzáadásának?
A meleg tej segít feloldani az édesítőszert, és összekeveri az összetevőket, hogy egyenletesebb tésztát kapjon.
Használhatok vizet tej helyett?
Igen, de a palacsintának kevésbé lesz gazdag íze; fél víz és fél tej használható könnyebb változathoz.
Lefagyaszthatom ezeket a palacsintákat?
Igen, fagyassza le egyetlen rétegben, és tárolja fagyasztózsákban; közvetlenül a fagyasztottból melegítse újra.
Hogyan akadályozhatom meg, hogy a palacsinta ráragadjon a serpenyőre?
Győződjön meg róla, hogy a serpenyő jól meleg
Forrás  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=122177333900180280&set=pb.61555408406028.-2207520000&type=3