Légiesen könnyű görög joghurtos torta
Légiesen könnyű és nagyon finom.
Hozzávalók:
- 3 evőkanál kukoricakeményítő (kukoricaliszt)
- 4 tojás (válassza el a fehérjét a sárgájától)
- Egy csipet sót
- 3 evőkanál cukor
- 1 teáskanál sütőpor
- Porcukor a porozáshoz
- 1,5 csésze görög joghurt (400 g)
- 18 cm átmérőjű tepsi
Elkészítés:
Elkészítési idő: 20 perc | Főzési idő: 30-35 perc
- A sütőt előmelegítjük 180°C-ra. Egy 18 cm átmérőjű tepsit kivajazunk és enyhén lisztezzünk ki.
- Egy nagy tálban a tojások sárgáját a cukorral habosra verjük.
- Adjuk hozzá a görög joghurtot a tojássárgája és cukor keverékéhez, jól keverjük össze.
- A kukoricakeményítőt és a sütőport szitáljuk a tálba a joghurtos keverékkel, keverjük simára.
- Egy másik tálban verjük fel a tojásfehérjét egy csipet sóval, amíg lágy csúcsok nem lesznek.
- A finoman felvert tojásfehérjét adjuk a joghurtos keverékhez, alulról felfelé haladva keverjük, hogy megőrizzük a tészta könnyedségét.
- Öntse a keveréket az előkészített serpenyőbe, és egy spatulával simítsa el.
- Süssük a tortát az előmelegített sütőben körülbelül 30-35 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz, és a közepébe szúrt fogpiszkáló tisztán ki nem jön.
- Ha megsült, hagyjuk hűlni a tortát néhány percig a tepsiben, majd tegyük át egy rácsra, hogy teljesen kihűljön.
- Tálalás előtt porcukorral megszórjuk a torta tetejét az elegáns megjelenés érdekében.
- Szeletelje fel és tálalja ezt a finom görög joghurtos tortát ellenállhatatlan harapnivalónak vagy desszertnek!
Táplálkozási információ:
Egy szelet görög joghurttorta nem terhelő finomságot kínál, körülbelül 180 kalóriával. Körülbelül 25 g szénhidrátot, 8 g fehérjét és 5 g zsírt tartalmaz. Tökéletes az édesség iránti vágy bűntudat nélküli kielégítésére
Forras oldalon Ricette facilli