Ízléstár

Ízléstár

Gasztro

Leírhatatlanul finom és puha ez a palacsinta, mintha egy bolti piskóta lenne, én évek óta így sütöm

Már csak így sütjük évek óta…

Annyira nagyon-nagyon finom és puha ez a palacsinta, mintha egy bolti piskóta lenne, én évek óta így sütöm

Ez a fantasztikus recept, egyszerű és mennyei finom palacsinta készítésére invitál mindenkit. Mi már csak ezt a fajtát készítjük, mert mindenki jobban szereti, mint a kis vékonyat amit ennek a receptnek a megismerése előtt sütöttem.

Mindenképp próbáld ki! Mintha piskóta lenne, olyan puha!

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt,
  • 3 tojás,
  • jó csipet só,
  • kevés cukor,
  • kocka élesztő fele.
  • Tej és szóda( vagy szénsavas ásványvíz) felesben.
  • 1-2 evőkanál étolaj.

Elkészítés:

A tejet langyosítsuk meg picit és futtassuk fel benne az élesztőt. Amíg felfut addig a többi száraz hozzávalót keverjük össze jó alaposan. Ha az élesztő felfutott adjuk a száraz hozzávalókhoz és üssük hozzá a tojásokat is,majd apránként a szódát vagy a szénsavas vizet. Annyi szódat tegyünk csak hozzá amennyitől picit hígabb palacsinta tésztát kapunk. Majd kb fél órát hagyjuk „keleszteni”-pihenni. Ha az idő eltelte után sűrűnek érezzük a tésztát tegyünk hozzá még szódát és lazítsuk.

Ezt is érdemes elolvasni: Így készítheted el otthon a Dubai csokit fele annyi pénzből, mint amennyibe kerül

Ezután jöhet a palacsinta sütése. Ebből a mennyiségből (ha rendes nagy méretű a palacsinta sütő) kb 20 db lesz.

Egyéb tipp:

Javasoljuk ha még finomabb és tartalmasabb palacsintát szeretnének készíteni, hogy 1-2 almát (meghámozva)t reszeljünk le és keverjük bele a palacsinta tésztába,majd süssék ki ahogy szokták.

Reméljük receptünk elnyerte a tetszésüket és kipróbálják.

Jó étvágyat!

Ezt a receptet is érdemes megnézni, esetleg elkészíteni: Káposztás palacsinta recept: nem töltött, hanem belekevert

Forrás:

https://kertesrecept.hu/annyira-nagyon-nagyon-finom-es-puha-ez-a-palacsinta-mintha-egy-bolti-piskota-lenne-en-evek-ota-igy-sutom/2