Leírhatatlanul finom és puha ez a palacsinta, mintha egy bolti piskóta lenne, én évek óta így sütöm
Már csak így sütjük évek óta…
Annyira nagyon-nagyon finom és puha ez a palacsinta, mintha egy bolti piskóta lenne, én évek óta így sütöm
Ez a fantasztikus recept, egyszerű és mennyei finom palacsinta készítésére invitál mindenkit. Mi már csak ezt a fajtát készítjük, mert mindenki jobban szereti, mint a kis vékonyat amit ennek a receptnek a megismerése előtt sütöttem.
Mindenképp próbáld ki! Mintha piskóta lenne, olyan puha!
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt,
- 3 tojás,
- jó csipet só,
- kevés cukor,
- kocka élesztő fele.
- Tej és szóda( vagy szénsavas ásványvíz) felesben.
- 1-2 evőkanál étolaj.
Elkészítés:
A tejet langyosítsuk meg picit és futtassuk fel benne az élesztőt. Amíg felfut addig a többi száraz hozzávalót keverjük össze jó alaposan. Ha az élesztő felfutott adjuk a száraz hozzávalókhoz és üssük hozzá a tojásokat is,majd apránként a szódát vagy a szénsavas vizet. Annyi szódat tegyünk csak hozzá amennyitől picit hígabb palacsinta tésztát kapunk. Majd kb fél órát hagyjuk „keleszteni”-pihenni. Ha az idő eltelte után sűrűnek érezzük a tésztát tegyünk hozzá még szódát és lazítsuk.
Ezt is érdemes elolvasni: Így készítheted el otthon a Dubai csokit fele annyi pénzből, mint amennyibe kerül
Ezután jöhet a palacsinta sütése. Ebből a mennyiségből (ha rendes nagy méretű a palacsinta sütő) kb 20 db lesz.
Egyéb tipp:
Javasoljuk ha még finomabb és tartalmasabb palacsintát szeretnének készíteni, hogy 1-2 almát (meghámozva)t reszeljünk le és keverjük bele a palacsinta tésztába,majd süssék ki ahogy szokták.
Reméljük receptünk elnyerte a tetszésüket és kipróbálják.
Jó étvágyat!
Ezt a receptet is érdemes megnézni, esetleg elkészíteni: Káposztás palacsinta recept: nem töltött, hanem belekevert
Forrás: