100 éve is így készítették: Ha így csinálod a kocsonyát, átlátszó és gyönyörű
Próbáld ki te is.. nagyon finom lesz…
Ilyenkor készül a jó kis remegős kocsonya
A legtöbben azért szeretik a telet, mert ilyenkor végre elkészíthetik és megkóstolhatják a jó kis remegős kocsonyát. A Street Kitchen olyan tippeket osztott meg, amelyekkel nemcsak finom, hanem szép is lesz a végeredmény.
Sertésbőr, sertésfül, sertésfarok
Ahhoz, hogy a kocsonya igazán remegős legyen, érdemes olyan alapanyagokat használni, mint a sertésbőr, sertésfül vagy sertésfarok. Ezeket azonban először alaposan meg kell tisztítani. A cikk szerint először egy szakácsfáklyával szükséges leperzselni róluk minden apró szőrszálat és pihét, majd egy éles késsel óvatosan lekaparni a felületüket. Minél precízebben tisztítjuk meg ezeket a bőrös részeket, annál szebb és átlátszóbb lesz a kocsonyalé.
A kulcs a hab eltávolítása
A kocsonyakészítés során, akárcsak a húslevesnél, fontos, hogy eltávolítsuk a keletkező habot. A Street Kitchen séfjének javaslata szerint a húsrészek felforralását követően a lé tetején összegyűlt habot egy kanállal vagy kisebb szűrővel szedjük le. Ha már nem képződik több hab, akkor hozzáadhatjuk a zöldségeket és a fűszereket, hogy megkapjuk a tökéletes ízt.
Itt a nagy titok
Kiemelendő, hogy a tiszta kocsonya titka nem a gyorsaságban, hanem az időben rejlik. A cikk hangsúlyozza, hogy a kocsonyalevet lassú tűzön érdemes főzni, mert ha túlságosan forr vagy zubog, könnyen zavarossá válhat a végeredmény.
Ne felejtsük el átszűrni
Ne feledjük, hogy a kocsonyalét érdemes pihentetni a tűzről való levételt követően. Legalább fél órát hagyjuk állni, hogy az apró, oda nem illő részecskék leülepedjenek a legaljára. Ezután óvatosan, ügyelve arra, hogy ne keverjük fel a levet, szűrjük át egy sűrű szövésű szűrőn. Ha ezzel megvagyunk, tegyük a hűtőbe és várjuk meg, hogy szépen megdermedjen.
Falusi ember pudingja
A „falusi ember pudingjaként” is emlegetett kocsonya népszerű egyrészről az íze, másrészről az ízületeinkre gyakorolt jótékony hatása miatt. Ha kíváncsi vagy, hogyan készül lépésről lépésre a nagymamáink receptje szerint, itt mindent megtudhatsz róla.