Így süthetsz omlós sajtos rudat: a titok a ebben a hozzávalóban rejlik
Nagyon klassz.
Így készíts omlós sajtos rudat: a titok a ebben a hozzávalóban rejlik
Ha egy omlós és isteni finom sajtos rudat szeretnél, próbáld ki ezt a receptet, amelyben a disznózsír gondoskodik a tökéletes állagról! Ez az egyszerű, de nagyszerű sós sütemény vendégvárónak is tökéletes választás.
Ajánló:
Meglepő felfedezés: A disznózsír nemcsak a szívet védi, hanem a még ez ellen is hatásos
5 tipp: Így tisztítsd ki a matracod, és olyan lesz, mintha zsír új lenne
A tökéletes sütemény titka: így készítsd el a legfinomabb vendégváró szeletet
Én szinte mindig ezt készítem, ha vendégek jönnek, mert remek ropogtatnivaló.
Hozzávalók:
- 40 dkg finomliszt
- 20 dkg disznózsír (fontos, hogy ne vajat vagy margarint használj!)
- 30 dkg reszelt sajt (fele a tésztába, fele a tetejére)
- 175 g tejföl
- 1 evőkanál só (csapott evőkanál)
- 1 db tojás (enyhén megsózva és felverve a tetejének megkenéséhez)
Mutatjuk hogyan készítheted el!
Elkészítés:
A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a sót és a disznózsírt. Morzsoljuk össze az ujjainkkal, amíg a tészta finom, morzsás állagú nem lesz. Hozzákeverjük a reszelt sajt felét, majd a tejfölt is hozzáadjuk. Gyúrjuk össze az egészet, amíg egy egységes, rugalmas tésztát kapunk.
A kész tésztát csomagoljuk fóliába, és hagyjuk pihenni hűtőszekrényben legalább 30 percig. Ezáltal könnyebben nyújtható lesz, és az ízek is jobban összeérnek.
A tésztát lisztezett felületen kb. 0,5 cm vastagságúra nyújtjuk. Derelyevágóval vagy késsel rudakat vágunk belőle, ízlés szerinti méretben.
A rudakat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, majd megkenjük a felvert tojással. A tetejükre bőségesen rászórjuk a maradék reszelt sajtot.
Előmelegített sütőben, 180°C-on 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Ha tetszett a recept, oszd meg facebookon is!
Ezeket olvastad már?
Paradicsomos húsgombóc édesen? Így készül a család kedvenc ebédje, amit nem lehet abbahagyni
Ez az igazi ragacsos kakaós kalács, ami mindenkit az asztalhoz csábít
A pékségben kikotyogták a titkot. Így tarthatod, akár egy hétig is frissen a kenyeret
Forrás: