Ízléstár

Ízléstár

Gasztro

Így süthetsz omlós sajtos rudat: a titok a ebben a hozzávalóban rejlik

Nagyon klassz.

Így készíts omlós sajtos rudat: a titok a ebben a hozzávalóban rejlik

Ha egy omlós és isteni finom sajtos rudat szeretnél, próbáld ki ezt a receptet, amelyben a disznózsír gondoskodik a tökéletes állagról! Ez az egyszerű, de nagyszerű sós sütemény vendégvárónak is tökéletes választás.

Ajánló:

Meglepő felfedezés: A disznózsír nemcsak a szívet védi, hanem a még ez ellen is hatásos

5 tipp: Így tisztítsd ki a matracod, és olyan lesz, mintha zsír új lenne

A tökéletes sütemény titka: így készítsd el a legfinomabb vendégváró szeletet

Én szinte mindig ezt készítem, ha vendégek jönnek, mert remek ropogtatnivaló.

Hozzávalók:

  • 40 dkg finomliszt
  • 20 dkg disznózsír (fontos, hogy ne vajat vagy margarint használj!)
  • 30 dkg reszelt sajt (fele a tésztába, fele a tetejére)
  • 175 g tejföl
  • 1 evőkanál só (csapott evőkanál)
  • 1 db tojás (enyhén megsózva és felverve a tetejének megkenéséhez)

Mutatjuk hogyan készítheted el!

Elkészítés:

A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a sót és a disznózsírt. Morzsoljuk össze az ujjainkkal, amíg a tészta finom, morzsás állagú nem lesz. Hozzákeverjük a reszelt sajt felét, majd a tejfölt is hozzáadjuk. Gyúrjuk össze az egészet, amíg egy egységes, rugalmas tésztát kapunk.

A kész tésztát csomagoljuk fóliába, és hagyjuk pihenni hűtőszekrényben legalább 30 percig. Ezáltal könnyebben nyújtható lesz, és az ízek is jobban összeérnek.

A tésztát lisztezett felületen kb. 0,5 cm vastagságúra nyújtjuk. Derelyevágóval vagy késsel rudakat vágunk belőle, ízlés szerinti méretben.

A rudakat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, majd megkenjük a felvert tojással. A tetejükre bőségesen rászórjuk a maradék reszelt sajtot.

Előmelegített sütőben, 180°C-on 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Ha tetszett a recept, oszd meg facebookon is!

Ezeket olvastad már?

Paradicsomos húsgombóc édesen? Így készül a család kedvenc ebédje, amit nem lehet abbahagyni

Ez az igazi ragacsos kakaós kalács, ami mindenkit az asztalhoz csábít

A pékségben kikotyogták a titkot. Így tarthatod, akár egy hétig is frissen a kenyeret

Forrás:

https://kertesrecept.hu/igy-keszits-omlos-sajtos-rudat-a-titok-a-ebben-a-hozzavaloban-rejlik/2