Beszelte a húst, majd bacont, sajtot és hagymát dugott a résekbe, megnyalod mind a 10 ujjad annyira finom a végeredmény!
Ez a recept nem csak mennyei ebédként, hanem gyors vacsoraként is megállja a helyét. Mindenképpen próbáld ki.
Mikor valami nagyon ízletes étellel lepnéd meg a családot, próbáld ki ezt a finomságot! Mi tepsiben sült burgonyát szoktunk mellé készíteni. A bacon és a hagyma mellett tehetsz bele paradicsom, cukkini, vagy más zöldségszeleteket is, amit szeret a család.
Hozzávalók:
- 750 g sertéshús
- 6 evőkanál paradicsomlé
- 2 evőkanál mustár
- 100 g hagyma
- 100 g gomba
- 10 – 12 szelet bacon
- negyed teáskanál só
- negyed teáskanál bors
- 6 evőkanál olaj
- 100 g sajt
Elkészítése:
Vegyünk egy nagy darab sertéshúst, ki mit szeret, lehet zsírosabb, vagy szárazabb. A húst vagdossuk be 2 cm-ként, de ne vágjuk át teljesen, hogy meg tudjuk tölteni.
A bevagdosott hús vastagsága nagyjából 2 cm legyen. A paradicsomlét, a mustárt és a fűszereket keverjük össze, kenjük be vele a húst, majd tegyük a hűtőbe 3 órára. A hagymát vágjuk karikára. A gombát tisztítsuk meg és szeleteljük fel, fűszerezzük. A húst vegyük ki a hűtőből és minden nyílásba tegyünk egy szelet bacont, néhány hagymakarikát és gombaszeletet. A húsra öntsük rá az olajat, hogy mindenhol érje, majd csomagoljuk alufóliába. Tegyük tepsibe és 200 fokos sütőben süssük 45 percig. Vegyük ki a sütőből és óvatosan nyissuk szét az alufóliát, a sajtot szeleteljük fel és tegyünk minden nyílásba egy szeletkét, majd tegyük vissza a húst még 5 percre a sütőbe.
Forrás:
Bevagdosta a húst, majd bacont, sajtot és hagymát tett a résekbe, káprázatos mi lett belőle!