Még lisztbe és tojásba forgatod a rántott húst? Ennél tudunk egy sokkal jobb és egyszerűbb módszert
Ettől finomabb végeredmény nem is lehetne.
A rántott csirkemell az egyik legfinomabb étel, általában a háziasszonyok előbb lisztbe, majd tojásba és zsemlemorzsába forgatják a húst, majd bő olajban kisütik. Ma egy sokkal egyszerűbben elkészíthető hús receptjét hoztuk el nektek.
Hozzávalók:
- 4 db csirkemell filé,
- 30 g mustár,
- 50 g majonéz,
- 30 ml olaj,
- 40 g méz,
- 3-4 cikk fokhagyma,
- só ízlés szerint,
- piros fűszerpaprika ízlés szerint,
- őrölt fekete bors ízlés szerint.
Elkészítés:
Készítsük el a, pácot keverjük össze a mustárt az olajjal, a zúzott fokhagymával, a folyékony mézzel és a majonézzel. Sózzuk és fűszerezzük majd keverjük jól össze.
Mossuk meg a csirkemell filét, szárítsuk meg papírtörlővel, majd vágjuk fel vékony szeletekre.
Takarjuk le fóliával és klopfoljuk ki, majd tegyük egy mélyebb tálba és öntsük rá a páclevet. Hagyjuk állni benne 1-2 óra hosszát.
A bepácolt csirkemellszeleteket tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsibe locsoljuk rájuk a megmaradt páclevet is majd 180 fokra előmelegített sütőben süssük 30 percet.
Forrás: ketkes.com