Ízléstár

Ízléstár

Fitness

Gyulai Krisztián: összhangban szellem és test

Hisz abban, hogy csak akkor érhet el a csúcsra, ha összhangban együtt fejlődik. Ezt vallja és e szerint éli az életét. Gyulai Krisztiánnal beszélgettem.

Pár év eltelt azóta, hogy elkészült a korábbi közös munkánk. Azóta mint szellemileg és fizikailag milyen formában erősödtél?

Több év eltelt már, azóta is folyamatosan fejlődök és képezem magam. Nagy hangsúlyt fektetek a nyelvtanulásra és a szakmai továbbképzésemre is. Jelenleg jógát is tartok, ami kikapcsol mind testileg mind szellemileg. Számomra nélkülözhetetlen, hogy megtaláljam a megfelelő terhelés és a pihenés egyensúlyát. Nagy célok állnak még előttem és szép eredmények mögöttem. Összegezve abban hiszek, ha a test és a szellem egyben fejlődik, csak akkor tudunk maximális eredményt elérni és úgy juthatunk a csúcsra.

Milyen megmérettetéseid voltak eddig?

Van olyan, amit ki tudnál emelni vagy büszkébb vagy rá mint a többire? Legutóbbi beszélgetésünk óta részt vettem a Fitness Európa Bajnokságon Bosznia Hercegovinában, itt második helyezést értem el, ez számomra nagy öröm volt. Majd idén 2018 nyarán megmérettettem magam a Fitness Világbajnokságon Csehországban és itt szintén második lettem. Nagy utat kellett megtennem ezekért az eredményekért. Számtalan dologról le kellett mondanom, de számomra megérte és, hogy ezt az utat végig tudtam járni.

Mire számíthat az, aki téged választ személyi edzőjének?

Nekem fontos a fegyelem és az odafigyelés, mindent megteszek az edzettjeimért és cserébe precizitást várok, pontos érkezést. A személyi edzés első sorban a kedves vendégről szól nem rólam. Terheltségi szintnek megfelelően haladunk lépésről lépésre, figyelembe véve az illető múltját, jelenlegi állapotát és egészségét. Fontos, hogy a vendég elégedett legyen és ezért képes vagyok mindenre. A vendégkörömben vannak gerincsérültek, gerincsérvesek, szimplán csak edzeni vágyók vagy csak kikapcsolódás képen járnak, illetve versenyzők. Az edzés mellett az egészséges és helyes étkezés megtervezésében is segítek az edzettjeimnek. Csak úgy működik minden sport vagy éppen a siker az életben, ha elfogadjuk önmagunkat és az sem árt, ha tisztában vagyunk saját tudásunkkal, mit értünk el és mire vagyunk képesek.

Jelenleg mennyire vagy megelégedve a saját formáddal?

Jelenleg elégedett vagyok viszont folyamatosan fejlődni szeretnék. Hatalmas feladat ebben az életben egyszerre elégedettnek lenni mind azzal, amit elértél és beismerni azt, hogy még fejlődésre van szükséged. Ugyanis van egy mondás „A jó pap is holtig tanul” ezzel így vagyok én is, de örülök annak, amiket eddig elértem.

A testépítésben és fitnessben nagyon fontos az étkezés. Neked miből áll össze?

Az én receptem a tiszta szénhidrát fogyasztás lehetőleg rizs és bulgur, édesburgonya ezekre helyezem a fő hangsúlyt. Húskészítményeken belül legfőképpen halat fogyasztok édes vízi illetve sós vízi halat. A csirkét és a különböző húsokat próbálom minimalizálni, mert szálkásabb tónusosabb izomzatot tudok elérni a halkészítmények fogyasztásával. Mindenhez zöldséget eszem, a magas rost tartalom miatt részesítem őket előnyben mindenkinek ajánlom.

Ha jól tudom folyamatosan pörög az életed és most nagy megmérettetések és terveid vannak. Megosztanád az olvasókkal, hogy miről is van szó pontosan?

Mindig nagy tervek állnak előttem illetve, így kelek fel mindennap, fontosnak tartom a célokat az életben. A legnagyobb tervem jelenleg, hogy részt vegyek a Fitness Olimpián Las Vegasban, ez egy natural fitness olimpia illetve szeretném létrehozni a saját alapítványomat Gyulai Krisztián Egészség megőrző alapítványt és ezzel is komoly terveim vannak, amint elkészül. Nincs megállás tovább fejlesztem a nyelvtudásomat és még jobban bele ásom magam az egészséges életmódba és ezt a tudást tovább adom embertársaimnak.

Köszönöm szépen a válaszaidat és további sikereket kívánok neked!