A szomszédasszonyom rántotthúsa mindig jobb volt, mint az enyém – sikerült megtudnom mi a titka
Megtudtam a titkot
Finom puha a hús és nem szárad ki. Akár zsemlemorzsába is forgathatod, nekünk ez a panír tetszik a legjobban, mert finom és könnyen elkészíthető.
Hozzávalók:
- 600 g sertéshús,
- 200 ml tej,
- 1 teáskanál só,
- fél teáskanál bors,
- 1 teáskanál cukor.
A panírozáshoz:
- liszt,
- tojás.
Elkészítés:
A húst vágjuk vékony szeletekre, klopfoljuk ki, majd kenjük be a fűszerekkel. Tegyük egy tálba és öntsük rá a tejet, amiben elkevertük a cukrot, hagyjuk állni legalább 2 órát, de az sem baj, ha este bepácoljuk és reggelig így hagyjuk. Kivesszük a tejből, lisztbe és tojásba forgatjuk, bő olajban, lassú tűzön megsütjük.
Forrás: https://ketkes.com
Kiemelt kép forrása: https://ketkes.com