A legfinomabb, legomlósabb almás sütemény, egyenesen a dédi kockás füzetéből!
Dédi kockásfüzetéből való a recept.
Számtalan recept létezik, de nálunk ez a kedvenc, ha megsütöd, biztosan a család favoritja lesz!
HOZZÁVALÓK
- Tészta
- 60 dkg finomliszt
- 18 dkg zsír
- 17 dkg cukor
- 1 csomag sütőpor
- 3 tojás sárgája
- 1 kis doboz tejföl(175g)
- Töltelék :
- 2 kg alma meghámozva
- 20 dkg cukor
- 1 vaníliás cukor
ELKÉSZÍTÉS
A lisztben elkeverem a sütőport, elmorzsolom benne a zsírt, majd a többi hozzávalóval együtt összegyúrom. Az almát lereszelem, alaposan kinyomkodom a levét, elkeverem benne a cukrokat.
A tésztát megfelezem. Egyenként kinyújtom 30×30 cm-es nagyságúra.
Zsírozott, lisztezett tepsibe helyezem az első lapot, egyenletesen elterítem rajta a tölteléket. Befedem a másik lappal, amit villával sűrűn megszúrkálok. Felvert tojással lekenem a tetejét. 180 fokra előmelegített sütőben, hőlégkeveréssel kb 30 perc alatt készre sütöm.
Éva Domonicsné Nagy receptje
Van otthon alma és tojás? Kattints ide és nézd meg a videót, hogyan készül az egyik legegyszerűbb almás sütemény!
—A legfinomabb…