Ízléstár

Ízléstár

Gasztro

A legfinomabb, legomlósabb almás sütemény, egyenesen a dédi kockás füzetéből!

Dédi kockásfüzetéből való a recept.

Számtalan recept létezik, de nálunk ez a kedvenc, ha megsütöd, biztosan a család favoritja lesz!

HOZZÁVALÓK

  • Tészta
  • 60 dkg finomliszt
  • 18 dkg zsír
  • 17 dkg cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 tojás sárgája
  • 1 kis doboz tejföl(175g)
  • Töltelék :
  • 2 kg alma meghámozva
  • 20 dkg cukor
  • 1 vaníliás cukor

ELKÉSZÍTÉS

A lisztben elkeverem a sütőport, elmorzsolom benne a zsírt, majd a többi hozzávalóval együtt összegyúrom. Az almát lereszelem, alaposan kinyomkodom a levét, elkeverem benne a cukrokat.

A tésztát megfelezem. Egyenként kinyújtom 30×30 cm-es nagyságúra.

Zsírozott, lisztezett tepsibe helyezem az első lapot, egyenletesen elterítem rajta a tölteléket. Befedem a másik lappal, amit villával sűrűn megszúrkálok. Felvert tojással lekenem a tetejét. 180 fokra előmelegített sütőben, hőlégkeveréssel kb 30 perc alatt készre sütöm.

Éva Domonicsné Nagy receptje

Van otthon alma és tojás? Kattints ide és nézd meg a videót, hogyan készül az egyik legegyszerűbb almás sütemény!

—A legfinomabb…

Mit süssünk? Süssünk házi sütit együtt »»»