A legtöbben éppen ellenkezően főzik, pedig így lesz igazán finom a töltött paprika. Két dolgot változtattam meg

Mi már régóta csak így készítjük.

Remek lett.

Nyár végén fogtam az olcsón megvásárolt paprikákat, kicsumáztam. Hármasával bezacskóztam és beraktam a mélyhűtőbe. Most elővettem és készült is a töltött paprika. Már többféleképpen kipróbáltam, de mostantól csak úgy készítem, hogy megfőzöm előre a rizst és a gombócok alapanyagába mindig fogok tenni tojást. Így biztosan a kezdő háziasszonyoknak sem esnek szét a paprikába be nem töltött gombócok.

Hozzávalók 2 személyre:

2-4 paprika

35-40 dkg darált hús

fél bögre rizs

1 kiskanál zsír

1 fej hagyma

1 üveg házi paradicsomlé

só, pirospaprika, bors

1 tojás

A rizst megfőzöm, a hagymát megreszelem. Felét a darált húshoz teszem, a másik részét egy kevés zsíron átpirítom. Ezután jöhet rá a házi paradicsomlé. Az enyémben van némi zeller is, ettől még kellemesebb lesz a töltött paprika íze.

A paradicsomlevet ráöntöm a hagymára és megvárom, amíg forrni kezd. Addig a főtt rizst és a darált hús összevegyítem. Sózom, borsozom egy kicsi pirospaprika is kerülhet bele. Beleütöttem egy tojást, hogy jobban összefogja gombócokat. Most a fagyasztóból előkapom a paprikát. Semmi más dolgom nincs, mint beletölteni a rizzsel kevert húst.

Aztán egyesével óvatosan beleengedni a forró paradicsomlébe. Természetesen sok-sok húsgombócot is készítek a töltött paprikák mellé. Nagyjából 30-40 perc alatt főnek össze az ízek. Amennyiben nem elég sűrű a szósz mehet bele egy vékony rántás.

Fotó: RAS