A piacon vásároltam akkor adta egy idős néni ezt az univerzális savanyító lé receptjét, tartósító nélkül
Ezt szinte bármihez használhatod…
Ha van előfőzött leved, 1 óra alatt kész vagy mindennel.
Hozzávalók:
3 liter víz,
1 liter 10% ecet,
3 púpozott teáskanál szemes fekete bors, ugyanennyi köménymag és mustármag,
2 púpozott teáskanál koriander mag,
3-4 nagy darab babérlevél,
10 deka só,
40 deka cukor.
Elkészítés:
Este forrald fel a levet és másnap szűrd le. tedd el palackokba a fűszereket pedig egy kis üvegbe.
Az üvegek aljára egy kk fűszer, feltölteni a kiválasztott előzőleg megmosott zöldségekkel szorosan, feltölteni a lével, lezárni, fazék aljára konyharuhát tenni az üvegeket bele rámolni és 3/4-ig vízzel feltölteni, 30 percet forralni, a vízben kihűlni hagyni és másnap elrámolni.
Eva Baranyai receptje!
Megosztásokat köszönöm
forrás: egyszerugyorsreceptek