Ízléstár

Ízléstár

Gasztro

Albán krémes, amióta megismertük ezt a receptet azóta ez a süti lett a kedvenc

Mi nagyon szeretjük.

A finom krémes sütik rajongói ne hagyják ki ezt a csodás édességet, nem lehet betelni vele!

HOZZÁVALÓK

  • A tésztához
  • 7 db tojássárgája
  • 20 dkg cukor
  • 12 ek víz
  • 20 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 ek cukrozatlan kakaópor
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 1 csipet só
  • A krémhez
  • 4 ek cukor
  • 2 tasak vaníliás pudingpor
  • 0.5 l víz
  • 7 db tojásfehérje
  • 1 csipet só
  • A tetejére
  • 5 dl habtejszín
  • 1 csomag vanilias cukor
  • 1 ek cukrozatlan kakaópor, vagy 1 étkező tablacsoki reszelék

ELKÉSZÍTÉS

Tészta: a tojássárgáját a vízzel, a sóval elkezdjük keverni (én rorbotgéppel csináltam), majd kanalanként beletesszük a cukrot. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával és a sütőporral, majd a tojásos masszába szitáljuk. Jól kikeverjük, és az előkészített tepsibe beleöntjük, szépen elsimogatjuk.

A előmelegített sütőbe 200 fokon kb .15 percre tesszük, és megsütjük, közben elkészítjük a krémet.

Krém: a vízben megfőzzük a pudingot a cukorral. A tojásfehérjét felverjük a sóval, majd még melegen belekeverjük a pudingot, és jól kikeverjük. A megsült tésztára rákenjük a krémet, jól eligazítjuk, és a kikapcsolt sütőbe még 5 percig visszatesszük. Addig felverjük a tejszínt a vaníliás cukorral, de csak a kihűlt süteményre kenjük rá.
Végül megszórjuk a kakaóval, és a hűtőbe tesszük.

Szélesné Makó Karolina receptje

—Már vagy tíz éve Diplomata szelet volt!

—Én Amerikai krémesnek ismerem és a tojásfehérjével szép barnás színűre sütöm!

Mit süssünk? Süssünk házi sütit együtt »»»

Nyomtatás