Almás krémes vagy fordított almás, nálunk most ez lett az új sláger
Most nálunk ez a sláger süti próbáljátok ki ti is.
Nem lehet megunni, finom és hamar el is lehet készíteni, megéri kipróbálni!
HOZZÁVALÓK
- 7 alma,
- 6 tojás,
- 6 evőkanál cukor,
- 6 pupozott ek liszt,
- 6 evőkanál víz,
- pici só,
- krém
- 6 dl tej
- 1 tojás
- 6 ek. liszt
- egy cs. vaníliás cukor
- 20 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
ELKÉSZÍTÉS
https://googleads.g.doubleclick.net/pagead/ads?client=ca-pub-0045271904936959&output=html&h=150&slotname=9246097226&adk=985899652&adf=2713309564&pi=t.ma~as.9246097226&w=598&fwrn=4&lmt=1677783537&rafmt=11&format=598×150&url=https%3A%2F%2Fegyszerugyorsreceptek.com%2Falmas-kremes-vagy-forditott-almas-a-legujabb-kedvencunk%2F&wgl=1&uach=WyJXaW5kb3dzIiwiMTAuMC4wIiwieDg2IiwiIiwiMTEwLjAuNTQ4MS4xNzgiLFtdLGZhbHNlLG51bGwsIjY0IixbWyJDaHJvbWl1bSIsIjExMC4wLjU0ODEuMTc4Il0sWyJOb3QgQShCcmFuZCIsIjI0LjAuMC4wIl0sWyJHb29nbGUgQ2hyb21lIiwiMTEwLjAuNTQ4MS4xNzgiXV0sZmFsc2Vd&dt=1677783530563&bpp=69&bdt=6156&idt=7198&shv=r20230227&mjsv=m202302220101&ptt=9&saldr=aa&abxe=1&cookie=ID%3Daba2de727befe3d2-2223d41b4bdb001f%3AT%3D1673722829%3ART%3D1673722829%3AS%3DALNI_MbgXiskUOhfesWEII9RMQZ4skqTtw&gpic=UID%3D00000ba258952fc3%3AT%3D1673722829%3ART%3D1677777954%3AS%3DALNI_MbhFCuxYZLOcKVUj8gEMlakqJcctw&prev_fmts=0x0&nras=1&correlator=8722897748066&frm=20&pv=1&ga_vid=254890296.1673722828&ga_sid=1677783533&ga_hid=1540157933&ga_fc=1&rplot=4&u_tz=60&u_his=1&u_h=768&u_w=1366&u_ah=728&u_aw=1366&u_cd=24&u_sd=1&dmc=4&adx=531&ady=1296&biw=1349&bih=657&scr_x=0&scr_y=0&eid=44759927%2C44759876%2C44759842%2C44777876%2C31072387%2C31072621%2C44784142%2C31072414%2C21065724&oid=2&pvsid=1576478727868745&tmod=480655263&uas=0&nvt=1&ref=https%3A%2F%2Fl.facebook.com%2F&fc=1920&brdim=0%2C0%2C0%2C0%2C1366%2C0%2C1366%2C728%2C1366%2C657&vis=1&rsz=%7C%7CEebr%7C&abl=CS&pfx=0&fu=128&bc=31&ifi=2&uci=a!2&btvi=1&fsb=1&xpc=8ReFLng0pz&p=https%3A//egyszerugyorsreceptek.com&dtd=7634
Egy 30 x 40-es tepsit viszonylag vastagon margarinnal kenek ki, majd erre kb. 7 almát felszeletelve belerakosgatok. Megszórom fahéjjal.
6 tojásból piskótát készítek (a tojássárgáját 6 ek. cukorral habosra keverem, hozzáadok 6 púpozott ek. liszttel, 1 cs. sütőport, 6 ek. vizet, pici sót, végül a tojásfehérje habot.) A piskótamasszát az almára öntöm egyenletesen, majd 180 fokon kb. 30 perc alatt megsütöm.
Hűlni hagyom, közben elkészítem a krémet. Lehet vanília pudingból is, de én most 6 dl tejet, 1 tojást, 6 ek. liszttel és egy cs. vaníliás cukorral felfőztem, hűlni hagytam. 20 dkg vajat 15 dkg porcukorral kikevertem, majd a kihűlt tejes krémhez kavartam.
A sütit a tepsiből kifordítottam, így az almás része került felülre. A kész krémet a süti tetejére kentem, csokiforgáccsal díszítettem. Egy elronthatatlan finom süti.
Szlovencsák Judit receptje
—Nekem almáskrémesnek van leírva, de több változata is van
—Nagyon finom, már sütöttem én is ilyet