Ízléstár

Ízléstár

Uncategorized

Aranybarnára pirult ropogós sajtgolyó – ami nem folyik szét!

Az illata igazán mennyei…

Hozzávalók:


– 30 dkg reszelt trappista sajt
– másfél bögre liszt
– 4 tojás
– 2 mokkáskanál só (a sajttól függ!)

Elkészítés:


Reszeld le a sajtot. Gyúrd össze a liszttel és a tojásokkal. Ízlés szerint sózd! Kanállal vegyél ki a masszából, és formázd golyóvá. Tedd egy tányérra a kész golyókat. Forró, bő olajban süsd meg őket. 1-2 perc alatt aranyszínűre süt. Tartármártással tálald!

Trükkök, tippek, praktikák:


TIPP: Azért jó kanalat használni, mert egyformák lesznek a golyók. A formázásnál kicsit nedvesítsd be a kezed! Készíthetsz egészen apró golyókat, ha kiskanalat használsz!

Elk. idő: 50
Adag: 5
Nehézség: Könnyű