Ízléstár

Ízléstár

Gasztro

Az utánozhatatlan kakaós Marlenka titkos receptje!

Jobb mint a bolti.

Cukrászdában szerintem még hasonlót sem kapni 🙂 A boltit pedig én sem szeretem, sokszor száraz és tényleg műanyag íze van.

Hozzávalók:

  • 55 dkg liszt
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 2 evőkanál méz
  • 10 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 22 dkg cukor
  • 2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál ecet
A krémhez:
  • 68  dkg cukrozott sűrített tej
  • 25 dkg vaj

Elkészítése:

  1. A sűrített tejet egy dobozba, vagy üvegbe öntjük, amit le tudunk fedni. Nagyobb edénybe vizet teszünk, beleállítjuk a sűrített tejes dobozt és 3 órán át lassú tűzön főzzük. A sűrített tej kissé megbarnul, ekkor készül el.
  2. Közben megcsináljuk a tésztát. A cukrot, a vajat, a mézet és a szódabikarbónát összekeverjük, lassú tűzön felmelegítjük. Mikor szirupossá válik, langyosra hűtjük. A lisztet a kakaóporral összekeverjük, a langyos masszához keverjük a tojással és az ecettel együtt. A tésztát meggyúrjuk, öt gombócot formálunk belőle.
  3. Vajjal megkent tepsi hátán kinyújtjuk a lapokat, közép meleg sütőben megsütjük őket.
  4. A sűrített tejből készült karamellkrémet kikeverjük a vajjal.
  5. A lapok széleit levágjuk, megkenjük a lapokat a krémmel. A tészta tetejét is bevonjuk a krémmel. A lapokból levagdosott részeket pici darabokra csipkedjük és a tészta tetejére szórjuk.
  6. Legalább egy napra hűtőbe tesszük, majd szeleteljük.